Kenneth Dokken klar til å trå til

Av

Kaptein Kenneth Dokken sitter på benken i kveldens kamp mot Mjøndalen, etter fire måneder ute med skade.

Kenneth Dokken har trent for fullt med SF en stund nå, og han skal være fullt ut restituert etter hodeskaden. Her ses han i en duell med Yaw Ihle Amankwah på treningen torsdag. Foto: Sigurd Øie

Kenneth Dokken har trent for fullt med SF en stund nå, og han skal være fullt ut restituert etter hodeskaden. Her ses han i en duell med Yaw Ihle Amankwah på treningen torsdag. Foto: Sigurd Øie (Foto: )

DEL

Få SB+ i 5 uker for bare 5 kroner!

Det var i hjemmekampen mot Sarpsborg 08 i andre serierunde 15. april at SF-kapteinen ble skallet ned og pådro seg omfattende hodeskader.

– Det føles veldig bra å være tilbake i troppen. Det er dette jeg har drømt om og trent for siden jeg våknet opp etter operasjonen på Ullevaal sykehus, sier Kenneth Dokken.

Han gleder seg som en unge til å komme tilbake i manesjen.

Det kribler i beina

– Det kribler i beina, og jeg gleder meg veldig til å gjøre et comeback. Rammen rundt kampen er perfekt: Kveldskamp, flomlys og all festivitasen i forbindelse med åpningen av Sandar Cup. Jeg håper tilskuerne fyller stadion, sier han.

Kapteinen satte seg ganske raskt et optimistisk mål for når han skulle gjøre comeback – mot Mjøndalen i 16. serierunde. Det klarte han.

LES OGSÅ: Nå trener han for fullt

I samråd med legene

– Jeg måtte ha et mål å jobbe mot, sier han.

Kenneth har rådført seg med leger og medisinsk ekspertise i forbindelse med comebacket. De har alle gitt grønt lys.

LES OGSÅ: – Det kunne gått mye verre for Kenneth

– Jeg er klar over at jeg må starte på benken og bevise at jeg er god nok for laget. Jeg håper på et innhopp på banen – det gjør jo alle som sitter på benken, smiler SF-kapteinen.

Skryter av ungdommene

Dokken berømmer de unge spillerne som har gjort store framskritt denne sesongen, som Martin Torp, Christer Reppesgård Hansen, Cheikhou Dieng og flere andre.

– Vi sa i fjor at de unge ikke måtte få for mye ansvar for tidlig, men i år har mange tatt flere store skritt framover. Jeg synes det de presterer er imponerende, og det gjør det ikke lettere for oss i den eldre garde å kjempe seg inn igjen på laget igjen!

Ikke redd for hodedueller

– Kommer du til å gå like tøft inn i hodeduellene som tidligere?

– Jeg kommer til å ha seks plater og ditto skruer i hodet i all framtid, så det har jeg vent meg til. Jeg tror ikke jeg kommer til å holde igjen i hodespillet. Men det er muligens en psykisk barrière å gjøre det i kamp, innrømmer han.
Dokken har brukket flere bein i fotball, men aldri hatt en så alvorlig skade som hodeskaden.

– Det er noe man må regne med i fotball. Hvis man er redd for slikt, får man finne seg et annet yrke, sier han.

LES OGSÅ OM SF-kollegenes tegninger til Kenneth på sykehuset

SE TEGNINGER: SF-tegninger

Artikkeltags