Dagfinn Tveiten (t.v.) og Olle Skoglund inviterer til storstilt dansegalla på Brunstad i september. foto: olaf akselsen

Samler inn via dans

Olle Skoglund er blitt kalt «Norgesmester i innsamling», og han beviser nok en gang at han er verdig tittelen.

Sb.no på Facebook

Siden 1988 har Olle Skoglund brukt det meste han har av tid og ressurser på å skaffe midler til trengende.

Nå er det sukkersyke og alzheimerrammede med flere, som får nyte godt av hans utrettelige hjelpeånd.

Samlet inn seks millioner

Skoglund anslår at han i årenes løp har skaffet noe sånt som seks millioner kroner til trengende enkeltpersoner, kreftforeningen og en rekke ulike organisasjoner som driver med veldedighetsarbeid.

Eksperthjelp

Denne gangen er det organisasjonen Civitan Tønsberg som søker hjelp av den driftige tønsbergsmannen.

- Etter at inntektene fra spilleautomatene tok slutt, har vi sett at vi ikke strekker til som vi ønsker. Derfor tok jeg kontakt med Skoglund som jeg kjenner fra før. Jeg vet at han alltid stiller opp med en god plan, sier organisasjonens Dagfinn Tveiten.

Dansegalla

Skoglund, som selv har lang fartstid som musiker og musikant, tenkte seg om et par øyeblikk, og det tok ikke lang tid før han planen var klar.

Ved hjelp av sitt overbevisende vesen og sine mange kontakter, klarte han å overtale de kjente og kjære artistene Sten & Stanley, Fernando og ikke minst Ole Ivars til å stille opp på en gedigen dansegalla på Brunstad i Melsomvik.

- Jeg synes dette er veldig moro. Jeg har viet livet til å hjelpe andre, og på veien har jeg vært heldig å få hjelpe og å bli kjent med mange fantastiske personligheter, sier Skoglund.

Grunnpilarene

De tre pilarene i Civitans arbeid er kunnskap, hjelpsomhet og fellesskap; verdier innsamlingskongen Skoglund burde være en god ambassadør for. Dansegallaen vil finne sted på Brunstad konferansesenter medio september.


(Arkivartikkel fra 11.05.2009)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.