Søsknene Kristin og Thomas Holdø Hansen foran hotellet Soria Moria i Kambodsja. Kristin er gjest på TV2-programmet "Eventyrlige nordmenn". foto: privat

Sandefjordjente på TV

Sandefjordjenta Kristin Holdø Hansen dukker opp på TV2- programmet "Eventyrlige nordmenn" mandag kveld.

Sb.no på Facebook

@$:Kristin Holdø Hansen driver eget hotell og også mye frivillighetsarbeid i Kambodsja. Hotellet heter Soria Moria, etter det norske folke eventyret til Asbjørnsen og Moe.
Det er Øyvind Fjeldheim som reiser verden rundt og oppsøker nordmenn som har gjort noe utenom det vanlige. Han besøker Sandefjord-jenta i kveldens program.
Kristin Holdø Hansen dro til Kambodsja og startet sitt hotell bare 19 år gammel. Mange fra Sandefjord har vært der på besøk de siste årene.
Til tider er det nærmest "Little Norway" ved de store, mek-tige Angkor-templene. Hennes bror Thomas Holdø Hansen driver reisebyrå og adventurefirma på samme sted, slik at det også er et utgangspunkt for opplevelser i Sørøst Asia.
Kristin Hansen var bare 19 år gammel da hun dro på ferie til Kambodsja. Hun ble så fascinert av landet at hun drømte om å starte eget hotell.
– Det som imponerte meg med henne, var at hun tok et valg som 19-åring. Du skal være tøff hvis du bosetter deg i et land som har vært undertrykket i så mange år og hvor det akkurat har blitt trygt å reise, sier Øyvind Fjeldheim til TV2 Underholdning.
Overnattingsstedet som het "Earthwalkers" drev hun i mange år, før hun i fjor åpnet eget hotell i byen. Kristin har vist seg å ha teft. Da hun flyttet til Siem Reap, var det noen tusen turister i året. Nå er det millioner hvert år.


(Arkivartikkel fra 26.01.2009)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.