En avslappet Hanne Børresen intervjues av TV Vestfold i Badeparken torsdag formiddag. – Vi har planlagt grundig, og har både en plan A og en plan B. Alt er i rute, forsikrer en smilende arrangør. Foto: Egil Akselvoll

Stille før stormen

Lørdag smeller det i Badeparken. Fjordfesten fyller fem år, og 7.000 bursdagsgjester er invitert.
Egil Akselvoll
Publisert 10.08.2012 kl. 12:07 Oppdatert 10.08.2012 kl. 12:15

Tips en venn på e-post:


Tips før Fjordfesten

  • Portene åpner klokken 12.00. Vær tidlig ute – det kommer til å bli mye folk.
  • Løs inn billetten i armbånd på Hvaltorvet i forkant, så slipper du kø i porten.
  • Bruk sundt bondevett og ta hensyn til andre inne på festivalområdet.
Stemningen på Fjordfesten var stor i 2011. I år håper arrangørene på 7.000 publikummere innenfor gjerdene i Badeparken. Foto: Arkivfoto: Olaf Akselsen

Lørdagens gigantiske sommerfest i Badeparken byr på hele 13 artister, to store scener og variert underholdning i mer enn 12 hektiske timer til ende.


Men torsdag var det ennå rolig i Badeparken. Overraskende rolig.

To rader med mobile toaletter, et gjerde og to scener var sakte i ferd med å reise seg. Det var det eneste som fortalte om at noe stort snart skal skje.

Alt er i rute

Akkurat det ser ikke ut til å bekymre Fjordfest-arrangør Hanne Børresen det aller minste.

– Jeg stresser ikke, sier hun med et smil.

LES OGSÅ: Sjekk hvem som vant billetter til Fjordfesten

Hun forsikrer at det aller meste er på plass og i rute, selv om det ennå går ganske bedagelig for seg i Sandefjord sentrums grønne lunge.

– For oss er planleggingen det mest krevende, og den delen er vi ferdige med. Nå består jobben mest i å delegere ansvar, og slukke de brannene som eventuelt skulle oppstå, sier Børresen.

Generasjonsfestival

Det er meldt om strålende festivalvær, og arrangørene håper jubileumsutgaven av Fjordfesten vil sette ny publikumsrekord.

– På det meste har vi hatt 6.500 personer innenfor gjerdene. Vi har plass til 7.000, og det satser vi på å nå i år, sier festivalsjefen.

Bortsett fra publikumsrekord, hva skal til for å gjøre din lørdag i Badeparken fullkommen?

– Å se at publikum består av både barn, unge, voksne og eldre. Da vet jeg at vi har lykkes med å skape en folkefest og en festival på tvers av generasjonene. Ellers håper jeg å kunne stå bakerst og høre en proppfull Badepark synge «Det Löser Sej» når Timbuktu avslutter dagen. Da er dagen fullkommen, forteller en avslappet Børresen.

LES OGSÅ: Fjordfesten kapret Timbuktu

Les mer om:  Kultur  Fjordfesten  Kultur 

På forsiden nå