Nettgjest: Kristian Brix og Arne Sandstø

Hvordan skal SF rykke opp?

Trener Arne Sandstø, Sandefjord til venstre: Panajotis Dimitriadis (Anders Hoven/Digitalsport)

Høstsesongen nærmer seg for Sandefjord Fotball. Hva bør SF gjøre for å klatre på tabellen? Les alle spørsmålene og svarene etter nettmøtet på høyre side.

Siste oppdatert 19.06.2012

SFs kaptein Kristian Brix og hoveddtrener Arne Sandstø fikk noe å tygge på fra leserne av sb.no tirsdag 19. juni.

Vi har trukket fem gratisbilletter til Vålerengakampen 20. juni klokken 18:00. Vinnerne er:

 

Arne Anton Fevang

Arne Christian Hansen

Espen Økern

Øyvind Kleppan

Oddbjørn Finstad

 

Alle fem kan hente sin billett hos Sandefjords Blad i Storgata 4 (åpningstid 08:00-16:00) før kampen.

Facebook-knapp kommer her

Dette nettmøtet var ferdig
19. juni 2012 kl. 13.50

Siste svar

Spørsmål:

Av SF-SUPPORTER ACH , 15.06.2012

SF MÅ hente inn forsterkninger for det kan bli flere skader i laget utover høsten ! Hvorfor henter dere ikke tilbake Martin Jensen fra Fram , så kan BRIX brukes lengre opp på banen ?? Han kjenner laget og spillestilen og supporterene forstår ikke hvorfor han ikke fikk forlenga kontrakt ! -....han jobber jo dessuten for SF !

Svar:

Arne: Kom opp på kontoret mitt. Det er tredje dør i det du kommer inn på VIP-rommet. Bla opp penger, så skal vi to bli enige om hvilke spillere vi skal ha inn! Helt enig.

Spørsmål:

Av SF-SUPPORTER ACH , 15.06.2012

Dette er ingen kritikk av deg Brix...men hvorfor fortsetter du å ta cornerene når de ALDRI blir farlig ?? ...Her må det gjøres en endring og så må det bli mye mer aggressivitet i laget !

Svar:

Kristian: Noen må ta cornerne. Det er ikke bare meg det går på, men jeg håper vi kan bli enda farligere på dødball framover.
Arne: Det er ikke mange lag i Adecco-ligaen som slår mer presise cornere enn oss, men hovedgrunnen til at vi ikke klarer å gjøre de farligere, er at vi mangler noen som ofrer tennene i blant. Vi er litt for snille.

Spørsmål:

Av SB-supporter , 16.06.2012

Hei!

Sandefjord Fotball fikk servert plassen til Ballklubben på sølvfat i 1998. Noen av oss unngår derfor å møte opp på SFs kamper fordi vi er uenige i denne beslutningen. SB er Vestfolds beste lag på maratontabellen fra 1948, og burde heller blitt satset på. Vi SF fortsatt satse hvis dere rykker ned i 2.divisjon, eller vil dere overlate plassen til Ballklubben igjen? En plass som SB var tvunget til å gi fra seg pga press fra SF-investorer. Og nei, jeg er overhodet ikke noen SF-supporter, men foretrekker lag som SF konkurrerer med.

Svar:

Arne: Vi er for unge i Sandefjord til å kjenne historien og de prosessene som ble gjort da. SF kommer aldri til å rykke ned i 2. divisjon, så ønsket ditt om å overta plassen vil ikke bli reelt i det hele tatt. Vi har god dialog med Ballklubben og Runar, og det er vi i veldig glade for og avhengig av i forhold til å få fram unge vestfoldinger. Det er helt klart ditt valg hvem du vil holde med. Ingen skal tvinge deg til noe annet.
Men var ikke Ballklubben nærmest konkurs da dette skjedde?

Spørsmål:

Av Espen Jacobsen , 16.06.2012

Jeg mener laget i dag ikke har stor nok bredde eller er stabile nok til å ta steget opp i år. Hva skal til, og hvilke eventuelt type spillere trenger vi til å rykke opp i TL. Og lykke til med resten av sesongen.

Svar:

Arne: Vi, som mange andre, har en smal tropp. Kanskje er det viktigste for klubben i år å finne seg selv økonomisk etter å ha brukt mer penger enn man har hatt til rådighet i noen år. Etter at klubber har fått ris for å bruke for mye penger, blir det for enkelt å kritisere klubber som bare bruker de pengene de har. Dermed blir stallene rundt omkring tynnere enn hva de har vært tidligere. Vi ønsker å rykke opp og har satt i gang prosesser internt og eksternt for at hver enkelt av oss skal kunne jobbe enda bedre for å til en bedre helhet. Jeg tror summen av det vil gjøre at vi rykker opp.
Kristian: Uansett går jeg for å vinne fotballkamper. Gjør vi det vil vi rykke opp til slutt.

Spørsmål:

Av petter , 16.06.2012

Krisitan, Hvordan har du det i Sandefjord?
kan du gi par tips til unggutter hvordan de skal jobbe hardt?

Svar:

Kristian: Jeg har det veldig bra. Trives veldig godt. Eneste tipset jeg vil gi er å være i kontakt med ball så mye som mulig. Ha det morsomt!

Spørsmål:

Av Måltyv , 16.06.2012

Til Arne:
Tror du alle skadene laget har vært utsatt for denne sesongen kun skyldes uflaks eller tror du dårlige evalueringer har ført til unødvendig mange skader? Kunne et bedre apparat rundt klubben ført til at flere hadde restituert seg fortere?

Svar:

Arne: Vi evaluerer oss etter hver dag, hver treningsperiode i forhold til skadeproblematikk. Det er vanskelig å gardere seg mot knust ansikt og ødelagte korsbånd. Slikt skjer. Men vi kan sikkert bli enda bedre til å være i forkant av belastningsskader, slik Alex, Peter og Yaw har hatt. Trenger ikke flere folk til dette.

Spørsmål:

Av Måltyv , 16.06.2012

Til Kristian:
Føler du selv at du gir alt du har både på trening og i kamp, eller mener du at du noen ganger kan gi enda mere for å dra laget fremover?

Svar:

Kristian: Ja, det føler jeg at jeg gjør. Det kan nok hende det ser ut som om jeg og andre ikke gir hundre prosent hele tiden, men det kan jeg forsikre dere om at vi gjør. Det er ingen tvil om at både jeg og resten av laget er nødt til å heve nivået resten av sesongen.

Spørsmål:

Av Måltyv , 16.06.2012

Til Kristian:
Hvem er moroklumpen i laget? Har dere noen spillere som skaper ekstra god stemning?

Svar:

Kristian: Panos. Men det kan ha noe med at jeg snakker mest med han. Ellers er alle med på å lage god stemning.
Arne: Vi mangler en utpreget klovn, men det er mange spillere med særegenheter som skaper god stemning i garderoben. Der er Brix, Cato Hansen, Alex, Panos, Lamøy og Dokken i tetklynga.

Spørsmål:

Av Måltyv , 16.06.2012

Til Arne:
Hvis vi ser bort ifra alle skadene, hva tenker du kan være hovedgrunnen til at laget har underprestert så langt i sesongen?

Svar:

Arne: Vi har blitt for unge. For mange av de etablerte har vært ute. Dessverre har vi blitt tvunget til å rokkere for mye på laget, noe som er ugunstig.

Spørsmål:

Av Oddbjørn Finstad , 16.06.2012

Ved dødball imot trekker SF stort sett alle spillere tilbake i forsvar, hvis 1 spiller ligger igjen på midtstreken holder man jo igjen minst 2 forsvarer fra motstanderlaget samtidig har man mulighet til å gå rett i angrep etter situasjonen.

Svar:

Arne: Tenker du defensivt står motstanderen aldri med mindre enn to mann. Da vil vi være nummerisk i overtall i egen boks i forhold til å forsvare oss. Ligger vi igjen med én, vil motstanders to spillere ligge foran og bak toppspilleren vår. Da blir det vanskelig å komme på ball, men ved to som ligger utenfor egen 16-meter vil keeper eller den som setter i gang angrepet ha to valgmuligheter og to som kan starte i to forskjellige rom rettvendt. Dette i stedet for en lenger oppe på banen som vil være feilvendt.

Spørsmål:

Av Måltyv , 16.06.2012

Til begge:
Favorittspillere og lag i EM? Hvorfor?

Svar:

Kristian: Den er morsom! Du kommer ikke unna Mario Gomez (Tyskland) eller Phillip Lahm (Tyskland). Da skjønner du sikkert hvilket lag jeg holder med. Gomez fordi han scorer på alt som er. Lahm fordi han er et forbilde i samme posisjon som meg.
Arne: Jeg hadde håpet at det kom noen nye favoritter. Drømte om at Russland skulle vinne eller Polen etter de to første kampene. Skulle gjerne hatt Levanowski, men min mesterskapsspiller vil alltid være Zico. Han er jeg oppvokst med. Lag i EM er Tyskland. Det er et Lag med stor L, med fantastisk balanse i laget. Ser man nøye etter der, har man mye å lære.

Spørsmål:

Av Vi fylker oss! , 16.06.2012

Påstand: Dess mer trøkk på tribunene, dess bedre yter laget og dermed plukkes det flere poeng. Men hvilke tanker har dere om hvordan vi kan trekke enda flere til stadion? Å spille bedre er selvsagt en faktor, men hva kan klubben gjøre av grep for å trekke flere larvikinger, stokkefolk og til og med våre venner i Tønsberg til stadion?

Svar:

Arne: Jeg tror vi må ha mer brød og sirkus. Det må skje mer før kamp og det må skje mer i pausen og det må skje mer etter kamp. Underveis i kampen mener jeg at storskjermen burde blitt brukt til å vise scoringer fra kamper som går samtidig. Det som kanskje trekker mest bortsett fra et lag som vinner hele tiden, er profiler. Det setter litt krav til å lete fram typer som har det å være en profil i seg, og at vi som klubb klarer å dyrke fram disse på og utenfor banen.
Klubben har mange samarbeidsklubber. Vi har kommet langt med Fram Larvik ift. samarbeid rundt spillerlogistikk. Det har vi også med Tønsberg og Ørn (Horten). I tillegg har vi et nystartet samarbeid med Flint som bør være veldig spennende for Flint og oss. Utfordringen for en klubb som SF som lenge var bare et A-lag, var at de klubbene som er nevnt her hadde mer naturlig forhold til å spille mot Godsets juniorlag enn å få et forhold til SF. Derfor er det viktig at SF kommer på banen på de fleste arenaer i fylket.

Spørsmål:

Av Arne Anton Fevang , 16.06.2012

1. Skal dere snart slutte med de tåpelige utsparka fra keeper, det må være mye bedre og sparke ballen utover på banen.
2. Hva med hjørnesparka, hvorfor skal de bestandig slåes helt inn i målgården, der er det massevis av bein som kan stoppe skudda og det blir uhyre sjelden mål på den måten.

3. Hvorfor slåes det så mange passninger tversover og bakover, jeg vil minne på at en av norges beste trenere har sagt : Ballen skal gå fremover og i lengderetningen, det må jo være ti ganger bedre.

Svar:

Arne: 1) Er det meg som er dum her? Jeg skjønner ikke forskjellen på utspark og å sparke ballen utover på banen.
2) Det er statistisk bevist at det scores mye mer på innoverskrudd corner enn utoverskrudd corner. Dermed er det ikke sagt at vi ikke tar utoverskrudd. Det har noe med ferdighetene på de som kan slå og at vi kanskje må variere litt mer.
3) Hadde vi kunne skutt ballen i mål med en gang, hadde alle gjort det. Men noen ganger er lagene flinke til å forsvare seg, som gjør at vi må variere fra en side til en annen hurtig for å utnytte rommet som er der. Men jo hurtigere og mer presis vi kan gå i angrep, jo bedre er det.

Spørsmål:

Av Anders Thjømøe , 16.06.2012

Problemet er at det er for få lokale på laget (gjelder for øvrig nesten alle lagene i norsk fotball) så det å blø for drakta blir ikke så relevant. Hvordan få guttane til å blø for drakta? Så trenger vi noen gode avsluttere som treffer mål, Ego- driblerene må lære seg at de spiller på et lag...... Tror på guttane, få Martin Jensen tilbake så lenge han orker for å holde moralen oppe, Guttane har i det siste hatt en god første omgang, men etter pause har de ofte hatt en treg start. Er kondisen for svak? Lykke til. Jeg kommer fortsatt på hjemmekampene :-)

Svar:

Arne: Kjempeflott! Stå på!
Kristian: Martin Jensen holder moralen oppe hver eneste dag uansett om han er på laget eller ikke. Han jobber i administrasjonen og vi ser ham mye.

Spørsmål:

Av Frode Haugen , 16.06.2012

Hvordan er nivået på juniorspillerne per i dag? Er det noen som kan være aktuelle i nær fremtid?

Og vil det handles i sommervinduet?

Svar:

Arne: For under en uke siden tapte de 2-10 for Skeid i cupen. De to-tre til en hver tid beste juniorene i SF trener ofte og ukentlig med A-laget.
Det kommer til å skje noe i sommervinduet. Vårsesongen har vist at vi trenger en i hvert ledd.

Spørsmål:

Av Kiminho , 17.06.2012

Hvorfor gir dere ikke alt for laget , så mot alta at flere av dere ga opp på 2-1 til oss :O lite trøkk og engasemt ,, det sf laget nå er jo ikke i nærheten av laget fra 2009 hvor hele laget jobbet sammen og ga alt . men håper det snur heia SF !!!

Svar:

Arne: Det er ikke snakk om at noen gir opp. Alle mennesker har noen ganger en dag på jobben som ikke er like god som neste dag. På et lag er man også avhengig av å ha gode bevegelser foran en ballfører. Da blir det lett å være frustrert på den som har ballen, men som nevnt i spørsmål tidligere er vi avhengige av at alle elleve funker sammen. Når det ikke funker kan de tafatt ut, men har ingenting med vilje og innsats å gjøre.
I 2009 var laget antakeligvis dobbelt så dyrt og gjennomsnittsalderen var antakeligvis fem-seks år (minst) høyrere.

Spørsmål:

Av Espen Økern , 17.06.2012

Jeg synes dere har et spennende lag,men resultateme har ikke kommet enda.Hva med å kjøpe en spiss Arne hvis det er økonomi til dette?Noe må vel gjøres nå?Masse lykke til mot Enga og videre i sesongen.Jeg følger med!

Svar:

Arne: Takk så mye! Helt enig! Vi trenger konkurranse på trening.

Spørsmål:

Av Øyvind Kleppan , 17.06.2012

Hvorfor i det hele tatt snakke om opprykk? Før sesongen ja. Men etter tap mot eks nyopprykket Notodden og andre flaue tap. Hvordan kan man da tenke på å overleve i den øverste divisjonen? Man kan ikke altid velge når man skal rykke opp, men det er vel en fordel å være i nærheten å være gode nok til bli i divisjonen?

Svar:

Kristian: Jeg synes at SF skal ha som mål å rykke opp. Så kan man også være realistisk med tanke på at vi denne sesongen har hatt en del utfordringer. I denne divisjonen slår alle alle. Det er nok supportere som sier det samme når Start taper mot Mjøndalen, men vi har i hvert fall fordelen av å være i nærheten av å være gode nok.

Spørsmål:

Av geir mathisen , 17.06.2012

har Sandefjord godt nok lag til opprykk?

Svar:

Arne: Førsteelleveren er helt klart god nok.
Kristian: Ja.

Spørsmål:

Av Kristian , 17.06.2012

Kristian: Først og fremst, skal jeg gi deg kudos for et fantastisk navn, hehe! :)

Hvordan blir det å møte gamle lagkamerater, og er du i forhandlinger om en ny kontrakt med SF? :)

Svar:

Kristian: Takk i lige måde. Det blir morsomt å møte gamnle lagkamerater. Jeg tenker ikke så veldig mye på det. Kontrakten min går ikke ut før om halvannet år, så vi har ikke begynt å prate om det foreløpig.
Arne: Han bare juger! Han har tenkt på det hver dag siden trekningen:)

Spørsmål:

Av SF-Support , 17.06.2012

Hei Arne og Kristian! Arne: Hvordan ser du på den spillertroppen du har per. dags dato? Er dette et lag som burde hevde seg i toppen av adecco, eller er de ikke bedre enn det vi har sett så langt? Har jo vært noe bra i perioder, men noen kamper har jo vært helt krise...

Svar:

Arne: Vi bør minst kjempe om plassene som fører til kvalifisering. Sesongen til nå har vist at vi blir for ustabile når tre av de etablerte er borte. De unge har fått god erfaring og mye spilletid, men per dags dato holder ikke de unge topp Adeccoliganivå.
Ser vi på topplagene så er det nesten ingen spillere som er blant de topp 15 i troppen til Start eller Ull/Kisa eller Bodø/Glimt som ikke har bred Tippeliga eller Adeccoliga-erfaring.

Spørsmål:

Av Per Einar Svendsen , 18.06.2012

I den situasjonen vi nå har havnet i lurer jeg på hva som er viktigst. Å matche flere spillere slik at vi neste sesong har en bred og god stall som går rett opp, eller prøver vi hele tiden å stille det beste laget for å rykke opp i år?

Svar:

Arne: Det viktigste er å vinne kamper og være med og kjempe i toppen. De som gjennom prestasjoner på trening fortjener å spille, får spille.

Spørsmål:

Av Barry Konrad , 18.06.2012

Hvordan gjenskaper man egentlig mirakelet på Lerkendal i Sandefjord?

Svar:

Arne: Det magiske med slike kamper er at SF klarer å heve seg de nødvendige prosentene, ta igjen manglende rutine på god organisering og være dødelig effektive sammen med et entusiastisk publikum. Da blir det magiske øyeblikk!
Kristian: Jeg håper at alle i Sandefjord er klare for å gjøre alt for at det blir et magisk øyeblikk her på Komplett.no Arena i morgen.

Spørsmål:

Av Jan Tore , 18.06.2012

Hei på dere.
Jeg er så og si på alle hjemme kamper,så da ser vi og oppserverer ting og tang fra tribunen,så da lurer jeg på noe .Liker deg og laget veldig godt,syntes du gjør det meget godt med et så ungt lag.Her kommer noen spørsmål.
Hvorfor er vi så forferdelige dårlige på cornere? husker ikke vilken kamp det var men vi hadde 14 cornere men ingen mål? Her må det øves veldig mye fremover.
Og hvorfor må vi gang på gang spille ballen tilbake når det er masse rom fremover og spiller står og venter?
tenker spesielt på repesgård,han gjør det uttrolig mye.
Og når vi er veldig nærme 16 meteren så er vi alltid veldig få spillere der,alle er jo langt unna,de må jo komme seg fram ditt ballen er,og så for et par stykker bli igjen,det er jo sån alle de store spiller.blir ikke mål vis det er bare et par stykker ved 16 meteren.
Og Jo sondre Aas må bevege seg mye mere,han er for mye passiv.
Og vi mister ballen utrolig mye,dårlige passninger er det mye av også.
Du for nok øke trenings mengden mye mere på de, taper vi en kamp så må de trene dobbelt så mye,dagen etter:)
Vis vi ikke skjerper oss nå så kan vi bare glemme opprykk dette år.
Jeg har trua men gutta må gå i seg selv og skjerpe seg fremover.
Hei SF :)

Svar:

Arne: Takk for god støtte! Vi trener det kroppene tåler i forhold til å være friske og klare til kampene. Mengden og antall treninger vi har skal du ikke være redd for. Der trener vi på lik linje med toppene i Norge. Som nevnt i tidligere spørsmål er vi litt for snille og feige inne i boksen. For å få et effektivt pasningsspill må det være gode bevegelser. Dessuten handler det om individuelle valg fra spillerne. Noen ganger har man en dag hvor man velger det safe, kontra å utfordre seg selv hver dag. Utfordringen er å få alle til å være så offensive i hodet at man tør. Da blir det færre støttepasninger.
Vi skal skjerpe oss!!!

Spørsmål:

Av Sfboy , 18.06.2012

Kan dere ikke hente tilbake kjartan Finnbogasson? savner han :(

Svar:

Arne: Han er på Island og har gjort det bra der. Mener selv at han har utviklet det han manglet her sist gang. Så får vi se.

Spørsmål:

Av Power , 18.06.2012

Jeg undres over den svake borteformen? Hva gjør dere spiller så destruktiv fotball utenfor komplett? Var på Notodden og rev meg i håret over dårlig spill:-( hjemme har det jo vært en del bra kamper, hvor det ser ut som det er en plan på bevegelser og spill! Og ett spørsmål til brix: ser egentlig for meg deg som en offensiv spiller, trives du så langt bak på banen?

Svar:

Kristian: Vi har vært for ustabile. Det har ført til at vi har gått på noen smeller, spesielt borte. Hvis du ser på de beste backene i Europa, så er vel alle disse av offensiv legning. Jeg trives på den plassen jeg har nå.
Arne: Jeg har sett Notodden-kampen vår to ganger etterpå. Kampen er helt jevn. De slår oss på to dødballer og et fint kombinasjosspill innenfor 16-meteren. I den kampen var vi ALT FOR DÅRLIGE på siste tredjedel. Tafatte og ubesluttsomme.

Spørsmål:

Av Thomas , 18.06.2012

For meg så virker det som at SF er godt trent fysik, men at de mangler litt mellom ørene i flere kamper. Dvs den enkelte spiller er ikke "jævel" nok i sine oppgaver. Akkurat dette burde kanskje også være enklere når man er ung og sulten en for eldre rutinerte. Er de noe i dette ? Hva har laget av psykiske ressurser til rådighet ?

Svar:

Arne: I forhold til psykiske ressurser har vi tro på lange og gode prosesser som går på å trene godt, lykkes på trening, ha et godt samhold. Summen av gode opplevelser skaper det du er ute etter. Men det er ingen som gjennom fotballtrening skifter personlighet.
Det å være en jævel bør kanskje ligge i en rollebeskrivelse når man leter etter en spiller. Med elleve jævler blir det helt jævlig.

Flere nettgjester