Arkivfoto: Atle Møller

Ballett "på overtid"

Kathrineborg skal selges, men ballettskolen vil få tilbud om seks nye måneder.

Sb.no på Facebook

Etter planen skulle Sandefjord ballettskole ut av lokalene til den kommunale bygningen Kathrineborg innen 1. juli. Årsaken er at eiendommen skal selges.

Ikke funnet lokaler

Men fortsatt har ikke skolen klart å finne nye lokaler, blant annet fordi de har stor aktivitet, stort arealbehov og vanskelig kan dele lokaler med andre.

I formannskapet tirsdag la Tor Steinar Mathiassen (H) fram forslag om å gå videre med salget, men likevel gi skolen kontrakt på seks nye måneder.

- Det kan også være fornuftig for ny eier å forlenge en slik kontrakt. Jeg tror ikke kontrakten vil redusere verdien av eiendommen, sier Mathiassen.

Har hatt tid

Selv om flere av formannskapets medlemmer mente skolen hadde hatt god tid på seg til å finne alternative lokaler, var det forståelse for at dette ikke hadde skjedd, fordi skolen var stilt i utsikt å få lokaler i Pukkestad gård (Bymuseet). Dette er imidlertid ikke avklart.

Noe vedtak ble likevel ikke fattet i formannskapet. Årsaken er at Cathrine Andersen (Frp) ikke ville ta stilling til forslaget før hun hadde fått satt seg grundigere inn i det.
- Jeg vil ikke ta stilling til dette over bordet, sa Andersen.

Løfte - tross utsettelse

Flertallet, anført av Høyre, var klar på at de allerede hadde bestemt seg om ny kontrakt, og at en utsettelse av endelig vedtak til neste møte (18. juni) ikke ville rokke ved dette.

- Vi har som prinsipp å imøtekomme utsettelsesforslag, sa Anne Gro Olafsen.
Utsettelsesforslaget ble vedtatt mot tre stemmer (Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti).


(Arkivartikkel fra 10.06.2009)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.