Det er forventet storinnrykk i Sandefjord i helgen. Arrangementene står i kø. Bjørnar Fjellheim til venstre (17), Erlend Hansen (15) og Erik Yttervoll (17) fra Tromsø har kommet til byen for å delta på Sandarcupen. Foto: Foto: Janne Grytemark

Dette er helgen da ALT skjer

Nå kommer sommerhelgen alle har ventet på. Gled deg over strålende sol og en by spekkfull med aktiviteter og kulturarrangementer.
Janne Grytemark
Publisert 10.08.2012 kl. 16:54 Oppdatert 10.08.2012 kl. 17:33

Tips en venn på e-post:


Helgens aktiviteter

Fredag:

 • Offisiell åpning av Sandarcupen på Komplett.no arenaen. Fra kl. 18.00.
 • Addecoligakamp mellom Sandefjord Fotball og Mjøndalen kl. 20.30. En kjent artist kommer og synger før kampstart.
 • Sommerkonsert på Seierholmen. Med blant annet Finn Kalvik, Erling Hem og Gunnar J. Hansen og Pernille kjent fra X-Factor. Første konsert startet kl. 19.00.
 • Konsert med Lars Martin Myhre og Louis Jacoby til Bakgården. Dørene åpner kl. 19.00. Konsertstart kl. 21.00.
 • Eric Ness spiller på Draaben. Fra kl. 22.00 til 01.00

Lørdag:

 • Sandarcupen
 • Formiddagsjazz med kvartetten Woodwork på James Clark kl. 13.30–16.00.
 • Kunstforeningen åpner ny utstilling med Sered Waledkhani, Tom S Kosmo, Roy Waggestad.
 • Fjordfesten i Badeparken. Med blant annet Timbuktu & Damn, Maria Mena, Trang Fødsel, Lido Lido og Big Bang. Dørene åpner kl. 12.00.
 • Fjordbluesfestivalen på Gokstad Kystlag med blant annet Honky Tonk Gentlemen, Øygruppa, Head over Heels, Soulmates og Grill Bill. Dørene åpner kl. 15.30. Første konsert 17.05.

Søndag:

 • Sandarcupen rundes av.
 • Den Blå Timen hos Hubro Litteraturhus. Foredrag og debatter om forskjellige temaer fra kl. 13.00.
 • Kon-Tiki seilasen. Båten vil ligge i Sandefjord fra søndag kveld og reise videre nordover ca. kl. 14:00 mandag.
Timbuktu er siste band ut på Fjordfesten. Foto: Arkivfoto: Atle Møller
Granholmen Camping har fullt belegg i helga. Foto: Atle Møller
Politistasjonssjef i Sandefjord, Brian Jacobsen, forventer mye folk i helga. Foto: Kurt André Høyessen
Daglig leder Erik Horn i Vestfold Taxi. Foto: Paal Even Nygaard

Du må mure deg inne, trekke for alle gardiner og stappe propper i ørene for å unngå å bli preget av sommerens til nå ultimate superhelg i Sandefjord.

Værvarselet viser en stor, gul sol og varme temperaturer, og arrangementene står i kø. Største arrangementer er Fjordfesten og Sandarcupen.

Du kan være med på festival, gå på kunstutstilling, heie deg hes på fotballkamp, eller nyte en utepils med livemusikk i sjøkanten.

Byen renner over av tilbud, og politi, taxi, hoteller og campingplasser er klare for en fullpakket helg.

SJEKK været lokalt

Fullt belegg

Rica Park Hotel og Granholmen Camping melder om fullt belegg.

– Vi har til og med måtte si nei til noen. Det kommer nærmere 40 vogner, og det blir masse telt, sier Leif Christian Hunskaar på Granholmen Camping.

Vi skal være med på alt som skjer, slå oss helt løs.

Mer politi

Politiet øker bemanningen.

– Vi er klare. Vi har god erfaring med alle disse arrangementene fra årene før, og vi har god dialog med arrangørene. Vi setter ut noe ekstra bemanning i sentrum, men regner med at alt skal gå bra, sier politistasjonssjef Brian Jacobsen.

Ekstra taxier

Også Vestfold Taxi Sandefjord stiller med ekstra mannskap.

– Vi hadde kjempemye å gjøre under Fjordfesten i fjor, så i år har vi kalt inn alt tilgjengelig mannskap for å få folk trygt hjem, opplyser daglig leder Erik Horn.

– Men for å være sikker på å slippe kø, bør du dra før to-halv tre. Da skal nemlig alle hjem, sier han.

LES OGSÅ: Nå kommer godværet

Fotballfest

Noen som gleder seg til helgen, er Bjørnar Fjellheim, Erlend Hansen og Erik Yttervoll. De har kommet fra Tromsø for å delta på Sandarcupen.

– Vi skal være med på alt som skjer, slå oss helt løs, sier de.

LES OGSÅ: Del dine minner som cupreporter

Er du like fotballfrelst som disse gutta, har du mye å se fram til.

Foruten Sandarcupen som sparkes i gang i kveld på Komplett.no Arena, blir det Adeccoligakamp mellom Sandefjord Fotball og Mjøndalen.

LES: Kenneth Dokken klar til å trå til

Det er duket for en real fotballfest, med andre ord.

Festivallykke

Vil du heller kombinere musikk og sjø, er Seilerholmen pyntet til fest fredag kveld, klar for sommerkonsert. Her vil blant andre Finn Kalvik synge utover sensommernatta.

Hvis ikke dette frister, er det mer på plakaten. Sommerkameratene Lars Martin Myhre og Louis Jacoby spiller opp i Bakgården, mens Erik Næss går på scenen på Draaben.

Fjordfesten og blues

Lørdag er det også nok å finne på. Er du en av dem som elsker å heve glasset mot himmelen, synge høyt og veive armene mot scenen til kjente radiohits, bør Fjordfesten være førstevalget. Timbuktu, Maria Mena, Lars Vaular, Big Bang med flere vil rocke opp stemningen i Badeparken.

LES: Stille før stormen

Er blues mer din greie? For et lykketreff! Lørdag arrangeres nemlig Fjordbluesfestivalen på Gokstad Kystlag. En intim og hyggelig musikkfest med lokale godbiter.

LES: Kystnær blues atter en gang

Samme dag går Veierlandfestivalen av stabelen, og Sandefjord Jazz drar i gang igjen med nytt program på James Clark, hvor bandet Woodwork er førstemann på lista.

Kunstpause

Er du en kunstelsker, kan du glede deg over at Kunstforeningen åpner en splitter ny utstilling lørdag med verker fra Sered Waledkhani, Tom S. Kosmo, Roy Waggestad. Waledkhani stiller ut videoverket «Flukt», som han vant høstutstillingens debutantpris for, Kosmo viser malerier som kretser rundt forholdet mellom det rasjonelle og instinktive, mellom kultur og natur og mellom tradisjon og nåtid, og Roy Waggestads foto formidler tematiske serier basert på stemninger i ulike storbyer.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå