Runddansen om Draabens skjenkebevilling er nå blitt mat for advokater. I mellomtiden har driftsstyret sett seg nødt til å sparke en bartender i et forsøk på å få videre bevilling. Foto: Per Langevei

Draaben ofrer bartender for å få skjenke

Draaben-bartenderen som står i veien for at stedet får skjenkebevilling, er sagt opp.
Tone Merethe Ude
Publisert 25.04.2012 kl. 19:53 Oppdatert 25.04.2012 kl. 20:00

Tips en venn på e-post:


NEKTES SKJENKEBEVILLING

  • Rådmannen sier nei til å gi Draaben videre skjenkebevilling.
  • Årsak: Vedkommende som var medeier og daglig leder da Draaben gikk konkurs i november i fjor, jobber nå som bartender i det nye selskapet. Han ble observert alene på jobb for noen uker siden. Rådmannen mener det er brudd på forutsetningen om at ingen av dem som hadde å gjøre med driften før konkursen, skal ha vesentlig innflytelse på denne under den nye bevillingen det nye selskapet fikk. Rådmannens tillit til selskapet er svekket.
  • Draabens advokat bestrider kommunens tolkning at en bartender har «vesentlig innflytelse» på driften.
  • Skjenkebevillingen skal behandles i både formannskapet (08.05) og bystyret (24.05).

«Av to onder må Torggata Bardrift AS velge det minste for å beskytte virksomhetens fortsatte drift», heter det i brevet fra Draabens ferskt innkoblede advokat, Christian J. Aubert, til Sandefjord kommune.Den delikate saken om Draabens skjenkebevilling har dermed tatt en ny vending – både som advokatmat og en oppsigelsessak.

«Dette er feil»

I forrige uke omtalte SB at rådmannen ikke vil gi Draaben forlenget skjenkebevilling. Rådmannen er i tvil om ledelsen ved skjenkestedet «forstår alvoret i vandelskravet» i alko- holloven. Bakgrunnen er at den aktuelle bartenderen var medeier og daglig leder da det forrige selskapet gikk konkurs. For rådmannen er det et problem at bartenderen ved minst ett tilfelle har vært alene på jobb etter at det nye selskapet ble startet.

Draabens advokat bestrider kommunens vurdering: «Kommuneadvokaten lever den rettsvillfarelse at alkoholloven hjemler muligheten til å innføre et generelt yrkesforbud i serveringsbransjen. Dette er feil», skriver Aubert.

Han påpeker at kommunen ikke har anledning til å avslå skjenkebevillingssøknader på bakgrunn av at alle ansatte skal fylle lovens vandelskrav selv om de er alene på vakt.

Ultimatum

Styret i Torggata Bardrift AS mener at kommunen gjennom sitt krav har stilt dem overfor et ultimatum: Styret kan beholde en – etter styrets vurdering – dyktig og ønsket medarbeider og dermed ikke få fornyet skjenkebevilling, eller å si ham opp og således oppfylle kommunen krav for å få bevilling og dermed sikre pubens videre eksistens. Styret vil trekke oppsigelsen dersom kommunen frafaller kravet.

SB har vært i kontakt med den oppsagte bartenderen, men han ønsker ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: Bare FrP sa ja i HS-utvalget

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå