Uværet som dro over Vestfold denne uka etterlot seg en stor regning. (Foto: Eric Johannessen)

Ekstremværet ødela for minst ti millioner i Vestfold

Vi unnslapp "Frida" i sørfylket, men se hva ekstremregnet ødela for bare noen mil nord for oss i begynnelsen av uka.
Lina Gaganis
Publisert 10.08.2012 kl 18:08 Oppdatert 10.08.2012 kl 18:21

Tips en venn på e-post:


LITE SØVN: - Jeg har aldri opplevd maken, sa Hof-ordfører Ragnar Lindås (H) om veiskadene i nordfylket. (Foto: Eric Johannessen)
TELEFONSTORM Mange tar kontakt med Gjensidige i forbindelse med uværet som har herjet, sier Bjørn Arnesen, Gjensidiges informasjonsansvarlig for Vestfold. (Foto: Gjensidige)

Nå er oppgjørets time kommet. Forsikringsselskapet If har regnet seg fram til at det vil bli utbetalt nærmere ti millioner kroner i erstatning til husstander i Vestfold på grunn av skader i nordfylket.

På landsbasis kan «Frida» koste forsikringsselskapene minst 150 millioner kroner, ifølge NTB.

LES OGSÅ: Vi slapp unna «Frida»

Jon Berge informasjonssjef i If anslår overfor tb.no at uværet vil koste deres forsikringsselskap to millioner kroner.

– Torsdag morgen hadde vi registrert 312 skader, 26 av disse er i Vestfold. Det kommer fremdeles inn meldinger, sa Jon Berge.

Berge vet foreløpig ikke det eksakte beløpet som vil bli utbetalt til husstander til Vestfold, men han forteller at de har satt et snitt på 80.000 kroner per skade.

Verst i Vestfold-Buskerud

Bjørn Arnesen i Gjensidige melder at forsikringsselskapet totalt har fått i 475 skademeldinger som følge av ekstremværet.

– Ca 60 prosent av skadene er fra Mjøndalen og Eiker-området, mens resten er fra Vestfold og sørover til Agder, sier Arnsen.

De har satt av 26,6 millioner til erstatningene. Arnesen regner med at Gjensidige har mottatt de fleste skademeldingene i løpet av denne uka.