Endelig kan Martin bruke badet uten frykt igjen

Det var ikke vannslange Martin Jølstadengen fant på badet da han gikk for å legge seg. Natten tilbragte han på hotell.

Sb.no på Facebook

Slangen på badet skremte vettet av Martin. (Foto: Privat)

Den fremmede slangen hadde gjemt seg i hulrommet mellom vasken og benkeplata, og det var derfor en stri jobb for Martin Jølstadengen å fiske den fram igjen. (FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN)

Louisiana milk snake

  • Én av totalt 25 forskjellige typer «milk snakes».
  • Lengden kan variere mellom 40–69 centimeter.
  • Ikke en giftig slange, ufarlig for mennesker.
  • Foretrekker fuktige områder.

Slangen var cirka en halvmeter lang og er rød, svart og gul.

Facebook-knapp kommer her

- Jeg ble selvfølgelig vettskremt da slangen dukket opp bak vasken. Hvor den kom fra har jeg ikke den fjerneste anelse om, sier Martin Jølstadengen. Han bor vanligvis ikke selv i leiligheten, men hadde lånt den av sin far.

Flyktet fra leiligheten

Martin synes slanger er pyton, og våget ikke å være alene i leiligheten med enorm overraskelse på badet. Men å få hjelp til å fjerne den, viste seg å være umulig. Martin ringte først til politiet som kom til leiligheten, men de forsvant fort igjen uten at de kunne gi noen råd om hvordan slangen kunne fjernes.

Så tok han kontakt med Falken som ikke ville ha noe med slanger å gjøre. Deretter ringte han Viking som kom, var d er en time og dro uten at de greide å få tak i slangen. Rådet fra dem var å låse baderomsdøra og gå og legge seg.

Det rådet fulgte han ikke.

For har slangen kommet seg inn på badet uten hjelp, kan den sikkert komme seg ut derfra uten hjelp også. Da ville ikke Martin sovet særlig godt.

Trolig en Louisiana milk snake

Siden han ikke er noen ekspert på slanger, fant Martin fram på nettet hva slags slange det sannsynligvis er. Det er ingen slange som opptrer naturlig i Norge, Det er etter alt å dømme en Louisianna milk snake som i vill tilstand finnes i Texas og Oklahoma. Slangen skal tilhøre Kongeslangefamilien, og han trodde den hadde en gift som kan være dødelig for mennesker.

- Jeg har sjekket ut en del på Wikipedia og internett. Det jeg fant gjorde det ikke fristende å bli i leiligheten, sier han.

Natten tilbrakte Martin på hotell, og han satte sin lit til at Mattilsynet kan hjelpe han mandag morgen.

Den hjelpen fikk han ikke.

Ba om hjelp

Klokken 07.30 mandag morgen visste Martin fortsatt ikke hva han skulle gjøre med slangen.

- Viking fikk ikke gjort noe, for de driver som sagt ikke med slanger. Jeg tør ikke ta den selv, så jeg trenger hjelp. Hvis det finnes noen der ute som vet hvordan man tar hånd om disse, håper jeg de tar kontakt, sier han.

Slangen forsvant

Derfor la Sandefjords Blad ut en bønn fra Martin om hjelp til å fange slangen. Da eksploderte det av henvendelser og råd. Etter hvert fikk vi vite at slangen ikke var giftig, og da ble oppdraget langt mindre farlig. Både folk fra reptilparken i Oslo og Den lille dyrehage på Brokelandsheia tilbød seg å hjelpe Martin.

Likevel var han ikke helt avslappet før slangen var borte og under kontroll. Overraskelsen var derfor stor da han åpnet døra til badet mandag morgen, og ikke fant slangen. Men Sandefjords Blads journalist tok mobilkameraet sitt, og filmet opp under et par små hull under vaskeservanten.

Der fant vi slangen.

- Da vet i hvert fall hvor den er, og at den ikke har stukket av et annet sted i leiligheten, sa Martin lettet.

Takker Sandefjords Blad

Så ble slangen lokket og "presset" ut ved hjelp av fotografens oppfinnsomhet, en ståltråd og journalistisk tålmodighet, helt til den til slutt krøp ut fra skjulestedet og kveilet seg sammen i bunnen av servantskapet. Så var det bare å legge et tjukt, vått håndkle over slangen og presse den ned i en bøtte til en mann fra Den lille dyrehage på Brokelandsheia kom for å hente slangen.

Først da kunne Martin slappe av.

- Det var deilig. Tenk at Sandefjords Blad kunne hjelpe til med sånt som politiet ikke turte. Jeg er veldig glad og takknemlig, sier han.

Vet ikke hvor den kom fra

Hvordan slangen i det hele tatt havnet på badet hans, har han fortsatt ikke peiling på.

- Men døra var åpen da vi kom hjem, og det lå en blomst på gulvet i entreen, mens baderomsdøra var åpen. Kanskje har noen lagt den der, men jeg aner ikke hvem det skulle vært og hvorfor de skulle ha gjort det, sier han.

NB! Så fort vi blir ferdige med å redigere, vil vi også legge ut en film der du selv kan se hvordan slangen ble fanget og høre Martins reaksjon på at badet endelig bare har dusjslanger.

 

Andre toppsaker på forsiden av sb.no nå:

- Amatører, sier den sparkede lufthavnsjefen

Olav Haakon Aas ny sjef på Sandefjord Lufthavn Torp

Sorenskriveren vil skjerpe loven

 

På forsiden nå

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.