Her er vi. Barnehjemsbarna fotografert i Byparken sammen med ledere og støttespillere. I gult på flankene: Nina Wingereid, til venstre, og Kristin Holdø Hansen. Fremst til høyre Thomas Holdø Hansen. Bakerst fra venstre: Riem Sunsolei, trener Han Rita, barnehjemsdirektør Chhay Sovannachhoeun og til høyre i rutete skjorte: Meng Hour. Foto: Atle Møller

Fotballbarna gjester byen

Nå er de i Sandefjord, barnehjemsbarna fra Kambodsja.

Sb.no på Facebook

De er ingen vanlige turister, ungguttene i flokken som i går så seg rundt i sentrum. De er kommet til Norge for å besøke Sandefjord og for å delta i Norway Cup. 16 gutter i alderen 14-16 år ble sammen med fire ledere mandag innlosjert på Clarion Collection Hotel Atlantic. I går var de på "oppdagelsesferd" i en verden ingen av dem har opplevd tidligere, i dag skal de besøke Sandefjord Fotball.
I dag kommer også svensken Christian Larsson, utdannet lærer som har trent fotball med barnehjemsbarna de siste ni månedene, men på et helt annet underlag enn det grønne de oppdaget i Badeparken.

Langvarig reise

Halvannet døgn etter at reisen startet, ankom troppen Sandefjord. Da hadde de mellomlandet i Bangkok og hatt et langt opphold Moskva; en by de trolig mest forbinder med strengt vakthold.
"Vaktholdet" i Sandefjord er det Kristin og Thomas Holdø Hansen som tar seg av, assistert av Nina Wingereid. Hun har bodd i Kambodsja siden februar for å hjelpe til på gjestehuset som søskenparet fra Sandefjord driver. Earthwalkers Guest House i Siem Reap ligger ca. en norsk mil fra "Sangkheum Center for Children", barnehjemmet som Kristin og Thomas allerede i startfasen trykket til sitt bryst. Takket være flere private firmaer og enkeltpersoner i Sandefjord har reisen, Norgesoppholdet og deltakelse i verdens største fotballturnering latt seg realisere.

Mange bidragsytere

– Gjestene våre får tårer i øynene når vi forteller denne historien, sier hotellets direktør Thomas Ødegård.
Han har stilt rom i toppetasjen til disposisjon for kambodsjanerne, som også skal låne et av selskapslokalene når de er tilbake fra Norway Cup.
Men det er flere som strekker ut en hånd i anledning dette prosjektet, som ifølge Thomas Holdø Hansen ville ha kostet mellom 2 og 300.000 kroner. Han nevner spesielt Jotun og Russeservice, men også Atlantic og Color Line som skal spandere tur-retur med bespisning, og Sandefjord Fotball.

Et sosialt aspekt

Blant enkeltpersonene som har bidratt til å realisere prosjektet blir fotballspilleren Fredrik Thorsen nevnt spesielt. Han gikk i bresjen for den lokale innsamlingsaksjonen og er blitt sentral i prosjektet Cambodia Earthwalk Found
Men her er alt i alt mange medspillere.
– Det er utrolig hvor mange som har vært med på å støtte, bemerker Kristin Holdø Hansen, som i disse dager er sommervikar på Atlantic.
Hun påpeker at nettopp fotballens sosiale aspekt og ikke minst den rent oppdragende effekt vil være viktig for utviklingen av disse barnehjemsbarna i Kambodsja. De har alle en bakgrunn som hos en nordmann fortoner seg både trist og tragisk.
Men fortsettelsen har søskenparet fra Sandefjord bidratt til å lage en svært så spennende og optimistisk start på.

Det er utrolig hvor mange som har vært med på å støtte.
Kristin Holdø Hansen


(Arkivartikkel fra 26.07.2006)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.