Gråt av kjærlig glede

Nestekjærlighet og omsorg gir en fantastisk rus.
Anders Mehlum Hasle
Publisert 05.05.2012 kl. 12:13 Oppdatert 19.09.2013 kl. 14:40

Tips en venn på e-post:


– Det er like rørende for oss å se den takknemligheten som det er godt for dem å bli behandlet, sier medisinsk hudpleier Monica Waaberg, mens hun gir Nok en massasjebehandling.
Frisør Elisabeth Egeland jobbet også gratis for brukerne, og ga Knut Lørendal «nytt» utseende på spadagen.

Det kjente brukerne av dagsenteret på Sosialmedisinsk senter bokstavelig talt på kroppen torsdag og fredag da IOGT-prosjektet «Sammen om nøden» arrangerte velværedag for brukerne.

– Det er helt fantastisk! At noen gidder å gjøre slikt for oss, er ikke til å tro. Vi er jo ikke en menneskegruppe som tiltrekker oss folk, sier Hans Tore Angelsen.

Han gledet seg stort over den behandlingen hud- og spaterapeut Anita Rygg ga ham.

Det er en smak på sosial trening

For en halvtime med, omtanke, massasje og eteriske oljer, gjør store underverker i en herjet kropp – men også mentalt.

– Det er en smak på sosial trening. Mange av oss sliter med nerver, og vi har ikke råd til å unne oss slike opplevelser. Hverdagene består av å komme seg opp, komme ned hit og få medisin og komme seg hjem igjen. Det blir mange spenninger i kroppen av slikt. Nå som hun knar, kjenner jeg energien strømme ut i armene, sier han.

På en nabobenk får Nok behandling av medisinsk hudpleier Monica Waaberg. Det får tårene til å trille. Av glede.

– Det er alle første gang jeg har opplevd at noen gjør noe slikt for meg. Jeg skrev på Facebook at jeg skulle på spa i dag, og det var en veldig god følelse å kunne gjøre det. Det er rørende å oppleve, sier hun.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå