Jernbaneforbundet til sak mot NSB

Norsk Jernbaneforbund går til rettssak mot NSB på grunn av planene om å legge ned billettsalget i 11 byer på Østlandet.

Sb.no på Facebook

OSLO.
Nå har styret i NSB vedtatt å overlate billettsalget til Narvesen for å spare penger.
- De ansatte raser over dette vedtaket. Det er en frustrasjon av en annen verden ute på stasjonene, sier leder i Norsk Jernbaneforbund Ove Dalsheim til NTB.

Planlagt sak lenge

Jernbaneforbundet har planlagt den kommende arbeidsrettssaken siden de ble kjent med planene for omlegging i fjor. Forbundet vil føre saken gjennom sin advokat i LO så fort han kommer tilbake fra vinterferie.
- Vi mener NSB ikke har forholdt seg til Arbeidsmiljøloven, sier Dalsheim. Jernbaneforbundet vil også vurdere om oppsigelsene som eventuelt kommer vil være ulovlige i henhold til Arbeidsmiljøloven.
Dalsheim sier de ansatte som blir overført til Narvesen vi få langt dårligere årslønn og dessuten dårligere pensjonsbetingelser enn de har som NSB-ansatte.
Flere ansatte kan komme til å miste jobben. Det jobber rundt 40 personer på de 11 stasjonene hvor Narvesen nå skal ta over billettsalget.

Får gå til Narvesen

- Vi er kjent med at Jernbaneforbundet vil gå til rettssak og vil forholde oss til det når det eventuelt blir en realitet.
Slik kommenterer Birgitte Langballe, informasjonssjef i NSB Mellomdistanse, den kommende rettssaken.
- Det er klart dette ikke er noen hyggelig situasjon for våre medarbeidere, det har vi stor forståelse for, sier Langballe til NTB.
Alle som vil gå over til Narvesen skal få mulighet til det, men Langballe kan ikke garantere at det ikke blir oppsigelser hvis noen motsetter seg å arbeide for Narvesen.


(Arkivartikkel fra 22.02.2001)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.