Kvinne (50) banket opp ekssamboer

En 50 år gammel kvinne må sone 120 dager i fengsel etter at hun slo en vodkaflaske i hodet på ekssamboeren.
Sigurd Øie
Publisert 14.06.2012 kl 09:21 Oppdatert 14.06.2012 kl 09:38

Tips en venn på e-post:Paret hadde bodd sammen i flere perioder, men hadde avsluttet samboerforholdet da volden skjedde.


De to hadde likevel bestemt seg for å reise på tur til Sverige sammen, og den 50 år gamle kvinnen – som bor i en annen by – dro hjem til ekssamboeren for å være der til de skulle reise med ferja dagen etter.


Ekssamboeren ba kvinnen om å ta med seg litt sterk drikke – og det gjorde kvinnen, på en betingelse: Hun skulle blande drinkene. Han ble alltid problematisk når han drakk for mye. Det hadde hun opplevd i et turbulent samliv gjennom flere år.


Mannen klaget på at han fikk «bare cola», mens hun mikset seg skikkelige drinker. Da brast det for kvinnen, som tvang en vodkaflaske inn i munnen hans. Det første forsøket endte med at mesteparten av vodkaen rant utenfor, så hun gjentok handlingen. Denne gangen gikk vodkaen der den skulle: Ned i halsen hans.


– Jeg ville gi ham en lærepenge, sa kvinnen i retten. Hun mente at han hadde satt «ondskapsfulle øyne» i henne.


Mannen lugget kvinnen da hun tvang flasken inn i munnen hans, og de endte på gulvet. Der slo kvinnen flasken tre ganger i hodet på ekssamboeren – slik at han fikk brudd i nesen og venstre øyevegg. I tillegg fikk han bloduttredelser, hevelser og sårskader.


Kvinnen hevdet nødverge og berettiget harme i retten, men det gikk ikke retten med på. I stedet dømte de henne til 120 dagers ubetinget fengsel for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. I tillegg fikk hun 5.000 i saksomkostninger.

På forsiden nå


...

Janka har fått en sjåfør

Alt det praktiske og økonomiske er ordnet. Og etter at sb.no omtalte at det eneste som manglet var en sjåfør som kan kjøre hunden til Oslo, meldte en bilist seg også.