Søster Ludmila (t.v.) og Søster Maria fra St. Elisabeths Kloster i Hviterussland selger håndlagde produkter på Torvet. Foto: Maja Christensen

Nonner selger for en god sak

Ikoner, krusifikser, håndlagde leker i tre, engler i glass og håndmalt porselen. Alt er laget i klosteret med kjærlighet og dyp bønn.
Maja Christensen
Publisert 07.06.2012 kl 11:30 Oppdatert 07.06.2012 kl 11:43

Tips en venn på e-post:Denne uka er Søster Maria og Søster Ludmila fra St. Elisabeths Kloster i Minsk på plass på Torvet i Sandefjord for å tjene penger til et stort sosialt hjelpearbeid klosteret driver i Hviterussland.
Inntektene kommer fattige og hjemløse mennesker, foreldreløse barn og alkohol- og narkotikaavhengige til gode.

Til og med fredag

– Gjennom det imponerende arbeidet hjelper de også psykisk utviklingshemmede og psykiatriske pasienter. Mange av disse ville ikke ha blitt ivaretatt uten klosterets store innsats, roser Eli Irene Fjose Zahl.
Nonnene reiser rundt i Norge med salgsutstillingen sin. Her finnes mye som man vanligvis ikke får tak i i norske butikker, dessuten skjerf i ull og silke og mange ulike linprodukter.
For å drive med veldedighet, trenger vi penger. Vi er å finne på Torvet i Sandefjord til og med fredag, sier Søster Maria.

Akkurat som Jesus, utelater vi ingen. Alle som kommer til oss, blir hjulpet.

Alle får hjelp

Klosteret ble stiftet av Ortodoks diakonalt søsterskap i 1999. De driver et rehabiliteringssenter for hjemløse, rusavhengige og tidligere innsatte. På gården og i frukthagen får de vanskeligstilte arbeidstrening. De jobber også på ulike verksteder der de blant annet maler ikoner og lager kirkelys, treprodukter og glassengler.
De som jobber, får mat, og man får mulighet til å vaske seg. Dagen både starter og avsluttes med bønn.
Akkurat som Jesus, utelater vi ingen. Alle som kommer til oss, blir hjulpet. Vi gir dem en sjanse til å starte et nytt liv, sier Søster Maria.

På forsiden nå


Sofa falt av lasset på E18

Tips oss: SMS: SBLAD til 2005 Telefon: 90 10 90 10 redaksjonen@sb.no Send video
– Måtte svinge brått unna

Setter kronen på jubileumsåret

De lystige korherrene i Hvalkjæften feirer 25 år med fire sprudlende jubileumskonserter på Verdensteateret i helgen.