Skjærgårdens nye førstedame

Skjærgårdstjenesten i Larvik og Sandefjord har fått ny arbeidsbåt. Fredag ble «Elise» døpt.
Egil Akselvoll
Publisert 11.05.2012 kl 15:53 Oppdatert 19.09.2013 kl 14:32

Tips en venn på e-post:I 2010 vedtok bystyret i Sandefjord og kommunestyret i Larvik kjøp av en ny og felles båt for skjærgårdstjenesten i de to kommunene.Fredag ble nykommeren døpt i boblevann ved brygga på Granholmen. Den splitter nye og kledelig røde damen fikk navnet «Elise».

Det var en stolt og glad kultursjef i Sandefjord som endelig kunne konstatere at båten nå er klar for oppdrag i skjærgården.

– Fra før hadde Larvik og Sandefjord hver sin båt. De var gamle og mangelfulle. Nå får vi et felles fartøy som skal bidra til å ta vare på kysten i de to kommunene, sier Siri Fristad Mathisen.

Deler på nykommeren

Båtens oppgaver er i hovedsak knyttet til renovasjon, tilsyn og vedlikehold på holmer, skjær og friområder i og ved fjorden.

«Elise» vil også kunne benyttes ved uforutsette hendelser som forurensing og redningsaksjoner.

– Båten er tipp topp moderne og et multiverktøy som kan benyttes til alt fra søppeltømming til frakt av sauer på sommerbeite til Lindholmen, sier Fristad Mathisen.

Båten vil få sin base i Ula. Derfra vil «Elise» fordele sin innsats mellom skjærgården i Larvik og Sandefjord, fem dager i uka fram til langt utpå høsten.

– Fordi Larvik er en større kommune vil båten tilbringe tre dager der. Sandefjord får besøk de resterende to ukedagene. I tillegg til den være operativ noen helger innimellom, forteller kultursjefen.

Norsk båt

Båten som er produsert av selskapet Promek AS på Smøla, er bygget i aluminium. Den har en lengde på nærmere 12 meter, og er over tre meter bred.

Farkosten har en toppfart på 30 knop, og en lasteevne på 1500 kilo. Den er utstyrt med hydraulisk kran og bauglem, noe som kommer godt med når søppelcontainere skal tømmes og flytebrygger flyttes.

Bjørnar Trollsås er en av to skippere som vil få båten som arbeidsplass. Han er strålende fornøyd.

– Dette er som natt og dag i forhold til den gamle båten. Nå har vi alt vi trenger for å gjøre en god jobb, sier en glad skipper.

På forsiden nå


Lidenskap i hver dråpe for Brand og Skeie

Skvett gale etter vin

Skarpt lys blender bilistene

Et skadet gatelys ved jernbanestasjonen har blendet mange bilister den siste tida.

Mange nye arbeidssøkende i fylket

Arbeidsmarkedet i Vestfold var preget av stor tilgang på mange nye arbeidssøkere i januar.