Geir Skeie vartet opp med frityrstekte iberiasnegler. Foto: Kurt André Høyessen

Kjøp bilde

Slik lager VM-vinneren snacks av mordersnegler

Mesterkokk Geir Skeie tok utfordringen med svært lokale råvarer.

Sb.no på Facebook

Thom Ekeli Reiersen plukket dagens snegler på et minutt. Foto: Stine Authèn

Kjøp bilde

Til vanlig en plage i hagen, i dag en delikatesse på kjøkkenet. Foto: Stine Authèn

Kjøp bilde

Geir Skeie foretrekker de norske sneglene med en asiatisk vri. Foto: Kurt André Høyessen

Kjøp bilde

Friterte thai-snegler

  • Fang sneglene levende, og la dem gå noen dager uten mat.
  • Kok deretter sneglene i to runder i kokende vann og legg dem i en mettet saltlake i minimum 20 minutter.
  • Mariner dem i finhakket chili, hvitløk, ingefær, lime, frisk koriander og olje i minst 20 minutter.
  • Tre sneglene på et trespyd og dyp dem i et lett sammenpisket egg, maisenna og brødsmuler.
  • Stek dem i frityrolje til de er gylne, og server dem met litt salt og wasabimajones.

Ville du spist mordersnegle tilberedt på Geir Skeies vis?

– Jeg trodde det skulle smake mer beskt, men dette går det jo fint an å spise, konstaterer mesterkokk Geir Skeie, etter å ha kokkelert med den noe uvanlige ingrediensen iberiasnegle.

Facebook-knapp kommer her

– Det smakte litt som blåskjell.

Tre timer tidligere ute på Hjertnesskogen krøp disse små sneglene lykkelig omkring i hagen til Thom Ekeli Reiersen.

– Det blir bare verre og verre konstaterer leverandøren av dagens snegler, som til vanlig går hardt til verks med salt mot råvaren.

SE BILDENE HER!

Slow food

Nede på kjøkkenet er derimot planene lagt for de små brune plagene, som eneten skal gratineres på fransk vis eller marineres og friteres med en asiatisk vri.

– Eneste forskjell på disse sneglene fra de med hus er at disse har et litt tykkere skinn, forklarer Skeie, som selv aldri verken har spist eller lagd mat med brunsnegler før.

– Jeg synes dette var et morsomt eksperiment, for vi må jo etter hvert begynne å se etter alternative matkilder her i verden.

Det kommer skeptisk latter fra de andre kokkene på kjøkkenet.

– De er jo ikke farlige, de spiser jo bare planter og gress.

Bruk de små

Slimet og det tykke skinnet forsvinner etter to runder koking og en tur i saltlake. Skeie er derimot tydelig på to ting:

– Skal du lage mat med dem er er det nok en fordel å bruke de små og delikate. På menyen kommer derimot ikke hagesneglene, men det er jo en tanke.

Hvis du ikke vil spise sneglene, kan du få tips om hvordan du fjerner dem fra hagen HER!

Les også

()

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.