Kristin og Thomas Holdø Hansen utenfor sitt nystartede hotell. Foto: Privat

Soria Moria i Kambodsja

I 2002 åpnet sandefjordingen Kristin Holdø Hansen hotell i Siem Reap i Kambodsja sammen med broren Thomas.

Sb.no på Facebook

Kristin gleder seg til å ta imot gjester fra alle deler av verden. Foto: Privat

Munkene velsignet hotellet på tradisjonelt Kambodsjansk vis under åpningen 1. november. – Det skal gjøre hell og lykke i ny business, forteller Kristin. Foto: Privat

Kristin med to av sine lokale ansatte. Foto: Privat

De siste årene har turismen til Kambodsja økt betraktelig. Kristin og kjæresten Ken syns derfor det er på tide å starte opp et nytt hotell, for å ha de beste tilbudene til nye gjester.

Trygt

Tidligere var det mest backpackere som reiste til Kambodsja.
– På grunn av landets tragiske historie, et mangfold av utdaterte reiseguider og et noe frynsete rykte, var mange usikre på om det var trygt å reise hit, forteller Kristin.
I dag er forholdene ganske forandret og sikkerheten i landet blir ikke lenger regnet som et problem.
– Vi ser at de som velger å gjeste Kambodsja har utviklet seg fra i all hovedsak å være backpakkere, til å bli voksne mennesker som er lei av charterturer og gjerne vil oppleve noe nytt og spennende. Men, de har også et ønske om en litt mer luksuriøs reise, med vestlig standard på bofasilitetene. Det har vi gjort noe med nå, sier Kristin.

Flotte mennesker

Kristin skal selv drive hotellet som har 40 rom med air condition, restaurant, bar, spa og ellers alle fasilitetene mange gjester forventer og ønsker.
– Mennesker fra hele verden har funnet Kambodsja som et tiltrekkende reisemål, sier Kristin.
Hun forteller varmt om landet hun først besøkte på en studietur i 1999, og som hun forelsket seg hodestups i.
– Det er vanskelig å sette fingeren på hva det er som gjør meg så fascinert av landet. Det er nok en kombinasjon av mange ting. Mest av alt vil jeg si menneskene som bor her. De er utrolig gjestfrie og vennlig. De har så lite, men gir så utrolig mye, sier hun.

Solens hotell

Det nye hotellet har de valgt å kalle "Soria Moria".
– Dette er vårt eventyrslott, sier Kristin.
Men det er mer enn det som ligger bak navnevalget.
– Det er alltid vanskelig å velge navn på et nytt sted. Vi er et norskdrevet hotell, og siden det ikke er norsk ambassade eller konsulat i Kambodsja, fungerer Thomas og jeg som de norske kontaktpersonene i Siem Reap. En stor del av kundegruppen vår kommer til å være skandinaviske,, og vi ønsket derfor et navn som reflekterer dette. Samtidig skiller det seg sterkt ut fra andre navn i Kambodsja, som regel heter noe med Angkor eller Apsara, forteller Kristin.
Enda en grunn til valget av navn er at det oversatt til Khmer, språket i Kambodsja, betyr "Solens hotell".

Uforutsigbart

– Hver dag i Kambodsja er som et lite eventyr. Når jeg våkner om morgenen vet jeg aldri hvilke rare situasjoner jeg kommer ut for eller hvordan dagen kommer til å utarte seg. For hver dag som går blir jeg mer og mer knyttet til menneskene og landet, sier Kristin.
Hun savner ikke Norge noe særlig, men savnet etter familien er til tider noe uutholdelig.
– Heldigvis har jeg både storebror og kjæresten min her, men savnet etter foreldrene mine er til tider ekstremt, forteller hun.


(Arkivartikkel fra 13.11.2007)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.