Denne kaibommen er ute av funksjon, og derfor er containere og gjerder satt opp. Sperringene skal hindre at bilene kjører inn på kaia. Foto: FOTO: TONE MERETHE UDE

Stenger kaiområdet

Deler av kaiområdet i Sandefjord er avsperret, noe stangfiskerne synes er dumt.
Tone Merethe Ude
Publisert 30.06.2012 kl. 22:42 Oppdatert 03.07.2012 kl. 13:03

Tips en venn på e-post:


Makrellen biter helt innerst i havnebassenget. Men deler av kaiområdet i Sandefjord havn er avstengt som følge av såkalte ISPS-regler mot internasjonal terror. Foto: FOTO: TONE MERETHE UDE
Makrellen biter helt innerst i havnebassenget for tiden. Foto: FOTO: TONE MERETHE UDE
Foto: FOTO: TONE MERETHE UDE

– Bommen er gått i stykker. Avstengningen er sikkerhetstiltak for utenlandske fartøyer, enten for handel eller annet. Det kommer flere anløp utover sommeren, så gjerdet vi har satt opp, kommer til å stå der en stund, sier havnesjef Bjørnar Christiansen i Sandefjord.

Avstengningen er i tråd med de såkalte ISPS-reglene (International Ship and Port Facility Security Code). Det er en antiterror- og trygghetsregulering som ble innført som følge av terrorangrepet mot USA i 2001.

LES OGSÅ: Må gjerde inn havna neste år

Fiskerne kunne vært flinkere til å rydde og skylle etter seg.

Enkelte fritidsfiskere som ofte står på kaiområdene, gir overfor SB uttrykk for at de ikke synes noe om avsperringen. De får slikt svar:

– Vi etablerer slike stengsler for skipsanløp og kan ikke ta hensyn til fiskerne og andre på land. Vi bruker kaiene til det de er til, sier havnesjefen.

Havnesjef Bjørnar Christensen i småbåthavna

(Havnesjef Bjørnar Christensen. Arkivfoto)

Han ber for øvrig fiskerne skjerpe seg:
– Ofte ligger det agnbokser, fiskeslo, blodsøl, sjøgress, samt sølvflass fra fiskene, igjen på kaia. Fiskerne kunne vært flinkere til å rydde og skylle etter seg, mener Christiansen.

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå