Bjørn Ole Gleditsch avviser at Alf-Reidar Fjeld fikk sparken på dagen. – Det hadde vært en prosess i mange måneder i forkant, der vi blant annet hadde hatt møter med Fjeld og hans advokat, slik Arbeidsmiljøloven krever. Foto: Olaf Akselsen

Tror ikke Fjeld tør å ta saken til retten

Styreleder og Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch tror ikke den sparkede flyplassjefen Alf-Reidar Fjeld tør å kjøre en rettssak for å få tilbake jobben.
Robert Jamieson
Publisert 07.08.2012 kl. 11:33 Oppdatert 07.08.2012 kl. 11:47

Tips en venn på e-post:


Torp-saken

  • 22. juni ble administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld på Sandefjord lufthavn Torp oppsagt med øyeblikkelig virkning.
  • Flere oppfattet det som at han hadde begått en eller flere kriminelle handlinger.
  • Dermed måtte Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch rykke ut og avkrefte ryktene. Gleditsch hadde blitt valgt til styreleder fire dager før.
  • Fjeld på sin side har slått knallhardt tilbake. Han krever å bli gjeninnsatt i jobben.
  • 8. august har styret innkalt eierne, kommunene Stokke og Sandefjord samt hovedeier Vestfold fylkeskommune til et informasjonsmøte der de vil legge fram sitt syn på konflikten.
  • Fjeld ønsker å gi sin versjon. Det får han gjøre 9. eller 10. august etter at en tverrpolitisk gruppe i fylkesutvalget grep inn for å gi ham anledning til dette.

– Da vil jo alt komme fram i offentligheten, sier Gleditsch til tb.no.


Etter at administrerende direktør Alf-Reidar Fjeld fikk sparken med umiddelbar virkning 22. juni, har det bølget kraftig rundt styrelederen, som først ikke ville si annet enn at det dreide seg om en personalsak.

Det utløste spekulasjoner om at Fjeld hadde begått lovstridige handlinger. Dermed måtte Gleditsch gå ut og avkrefte at oppsigelsen skyldtes brudd på lovverket.

– Prosess i mange måneder

Gleditsch avviser at Fjeld fikk sparken på dagen.

– Det hadde vært en prosess i mange måneder i forkant, der vi blant annet hadde hatt møter med Fjeld og hans advokat, slik Arbeidsmiljøloven krever.

18. juni trakk styreleder Stein Gullik Eskedal seg, og opp rykket styremedlem Gleditsch som ny, midlertidig styreleder.

Enstemmig styre

– Om det ikke hadde skjedd, ville den forrige styrelederen håndtert saken, sier Gleditsch.

– Med knalltallene som nå kommer for Torp-trafikken, og som har kommet under Fjelds ledelse, angrer dere på oppsigelsen?

– Det dreier seg ikke om det. Ikke i det hele tatt. Det er sånn at det må være tillit mellom et styre og en administrerende direktør. Hvis den ikke er der, må direktøren gå. Et enstemmig styre sto bak, inklusive de to ansatterepresentantene.

Minnelig løsning

– Alf-Reidar Fjeld sier han om nødvendig går til rettssak for å få tilbake jobben. Hvordan vil styret håndtere det – om han vinner fram?

– Løsningen er å finne en minnelig ordning som begge parter kan leve med. Jeg tror ikke Fjeld ser seg tjent med en rettssak, der alle forhold vil komme fram med offentligheten til stede, sier styreleder Bjørn Ole Gleditsch.

– Har styret satt i gang arbeidet med å finne en ny flyplassjef?

– Olav Aas er midlertidig ansatt. Vi har ennå ikke begynt arbeidet med å finne ny direktør.

LES OGSÅ: Alf-Reidar Fjeld ser fram til rettssak

Les mer om:  Nyheter  Nyheter 

På forsiden nå