Morten Fon, Jotun, Fredrik Thorsen og Andreas Stolt-Nielsen fra Jotun etter onsdagens presentasjon av Earthwalk Found. Foto: Oddvar Børve

Barnehjemsbarna får dra til Norge

SF-spiller Fredrik Thorsen får sin drøm oppfylt. I august kommer ungguttene fra fotballprosjektet i Kambodsja til Norway Cup.

Sb.no på Facebook

Som vi tidligere har skrevet var SF-spissen på besøk i Kambodsja for snaue to år siden på besøk hos sandefjordingen Thomas Holdø Hansen på hans hotell i Siem Reap.
Holdø Hansen har engasjert seg sterkt i et fotballprosjekt for barnehjemsbarn. Da Fredrik Thorsen besøkte barnehjemmet i 2004, hadde han med seg et komplett draktsett fra Sandefjord Fotball. Barnehjemsbarnas store håp er å kunne delta i årets Norway Cup.

Det blir tur

– Jeg tror dette skal gå i boks nå, sier en strålende fornøyd Fredrik Thorsen.
Sandefjord Fotballs generalsponsor, Jotun, har sagt ja til å være med på å bidra økonomisk for å få ungguttene til Norge. I går hadde Jotun samlet samtlige avdelingsledere i Norge til møte i Sandefjord. Der ble prosjektet, som har fått navnet Cambodia Earthwalk Found, og Fredrik Thorsen presentert for avdelingslederne.
Jotun har satt seg som mål å støtte prosjektet på forskjellige måter. Samtlige ansatte i den norske delen av konsernet blir nå oppfordret til å tøtte prosjektet økonomisk. I tillegg kunne administrerende direktør, Morten Fon, opplyse at konsernet dobler summen som kommer inn blant de ansatte. De forskjellige fagforeningene på bedriften har sagt seg villig til å støtte tiltaket, og vil stille som bøssebærere på Storstadion neste helg.
I tillegg vil det bli innsamling på Storstadion i forbindelse med SFs kamp mot Fredrikstad 21. mai. Da er Jotun hovedsponsor for kampen.

Vil lage en tradisjon

Fredrik Thorsen tente på ideen umiddelbart da han var i Kambodsja. Ingen lag fra Kambodsja har deltatt i Norway Cup tidligere. Nå håper han at dette kan bli en fast tradisjon.
– Vårt mål er at dette skal bli noe varig. I første omgang satser vi på å få ungguttene til Norge i år, men målet er at de kan komme tilbake hvert eneste år. Det koster en god del å få laget hit, men jeg har stor tro på at dette skal kunne bli en tradisjon. Så langt har vi bare spurt Jotun om støtte. Vi håper og tror at langt flere vil være med å støtte dette prosjektet, sier en oppglødd Fredrik Thorsen.
Hvor mye en tur som dette vil koste, har man ikke full oversikt over. Beløpet vil garantert runde 100.000.


(Arkivartikkel fra 11.05.2006)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.