Andreas Tegström fikk sitt første møte med sin nye trøye på SF-brakka i går. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Her er SFs nye svenske superspiss

Andreas Tegström ble kåret til årets spiss i svensk 2. divisjon. Nå skal han dunke inn mål for SF.

Sb.no på Facebook

fotball
25-åringen kommer fra den svenske klubben Husqvarna, og nå skal han sy sammen SF-angrepet, og skape mønster og fasong i målprotokollen.
Jeg gleder meg. Sandefjord Fotball er en toppklubb i 1. divisjon, og har ambisjoner om å rykke opp. Det passer bra med mine egne ambisjoner, sier Tegström. Han valgte SF til fordel for 1. divisjonsspill i Trelleborg eller Öster.
I Sandefjord får jeg sjansen til å spille på heltid. I Sverige ville det bare blitt halvtid, og da er det vanskeligere å utvikle seg. Jeg vil trene mer i Sandefjord og bli en enda bedre spiss, sier mannen som scoret 22 mål for Husqvarna denne sesongen.
I dag kjører han hjem til Jönköping sammen med sin kone og deres seks år gamle datter. Men 3. januar er han tilbake i Sandefjord for å delta på treningene med full innsats.
Det blir litt stressende jul i år, men det får gå. Nå har jeg skrevet under en treårskontrakt med Sandefjord og er veldig klar for å komme i gang, sier han.
Ingen garanti
Det er også sportslig leder, Geir Amundsen.
Vi har aldri noen garanti for suksess, uansett hvilken spiller vi knytter til oss. Men jeg håper og tror dette er et varp. Andreas er en spiller som mange ønsket seg, sier han.
Han har scoret 22 mål på 22 kamper i år. Andreas er en stor spiller på 188 centimeter som er veldig bra med ballen og sterk til å holde på den. Han er dyktig i boksen, og binder opp forsvaret med sin gode nærteknikk og evne til å vende opp. Dessuten er han flink til å sette ballen i mål, og der har vi slitt litt. Andreas Tegström er kjent for å omsette sjansene sine til scoringer, og det er nettopp det vi trenger, sier SFs sportslige leder.
Stallen setter seg
Og han legger ikke skjul på at han har store forventninger til sin nye spiller.
Vi har lenge jaktet på en spiss av den type som Andreas er. Han har kvaliteter som kan utfylle de øvrige spillerne i troppen. Jeg føler at vi har satt en stall nå som begynner å bli meget bra. Det har vært veldig viktig for oss å få signaturene til Tom Kristoffersen (eks-Lillestrøm) og Andreas Tegström. Nå som begge disse underskriftene er i havn, kan vi jobbe i fred og ro fremover, sier Amundsen.
Thorsen aktuell for Tønsberg
Men det kan bli aktuelt å hente enda flere spillere. Blant annet fordi Fredrik Thorsen er aktuell for FK Tønsberg neste sesong.
Hvis Fredrik forsvinner må han selvsagt erstattes. Men dette vet vi ikke ennå. Nå som vi har fått Tom og Andreas på plass skal vi gå igjennom troppen nøye og se hva vi skal være på utkikk etter i dagene og ukene som kommer, sier Amundsen.
PS! Hvis Fredrik Thorsen forsvinner, får Andreas Tegström favorittnummeret på trøya si: Nummer ni. Hvis Thorsen blir værende overtar Andreas Tegström det gamle draktnummeret til Tom Helge Jacobsen, og spiller med nummer 11 på ryggen.

Det blir litt stressende jul i år, men det får gå.
Andreas Tegström,
SFs nye superspiss


(Arkivartikkel fra 15.12.2004)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.