Team Vestfold Elite har to ritt på planen i helgen. Lørdag er det Ringerike Grand Prix. Søndag skal de sykle Grand Prix Norefjell. Fra venstre: Jarle Fredriksen, Jørgen Skaatan, Ole Edvard Wåle, Tobias Sæther og Jaran Nilsen. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Langsiktige mål for nytt lag

Team Vestfold Elite har fått sin debut. Nå venter nye ritt på rekke og rad.

Sb.no på Facebook

I november gikk Sandefjord sykleklubb, Nanset IF Sykkel og Tønsberg Cykleklubb sammen om en elitesatsingen på landevei.

Facebook-knapp kommer her

Konkurransefellesskapet Team Vestfold Elite, skal sikre lokale sykkelryttere god sportslig utvikling, og hjelpe yngre juniorryttere på vei mot seniornivå. De skal være et lag for Vestfold-syklister som vil «opp og fram».
Nå er laget godt i gang med debutsesongen, og målene er for lengst satt.

– Vi skal være med og sette preg på de løp vi stiller i. Vi skal være offensive, og har som mål å ta en eller flere individuelle seire allerede i 2012, sier sportslig leder Leonard Snoeks.

Hard jobbing

Allerede neste år er målsettingen en plass i toppen av norgescupen sammenlagt.

– Det er et sterkt seniorfelt i Norge nå, så man får ingenting gratis, sier den tidligere toppsyklisten.
Han håper Team Vestfold elite kan bli et springbrett til norske kontinentallag på sikt.
I dag består teamet av fem syklister, deriblant veteranen fra Sandefjord sykleklubb, Jarle Fredriksen. Han vil hjelpe unggutta til å nå sine mål.

– Jeg har hatt mine seire. Nå ser jeg på meg selv som en syklende mentor, og målet mitt er å lære de unge taktikk, vurderinger, og hjelpe dem til seire, sier Fredriksen.

Han mener det er mye talent i troppen som består av Tobias Sæther (Sandefjord), Ole Edvard Wåle (Tønsberg), Jaran Nilsen (Nanset) og Jørgen Skaatan (Nanset).

Vil utvide laget

– Laget består av ganske få syklister nå, men vi har intensjoner om å bli flere. Vi skal bygge sten for sten, og jobber langsiktig, sier Rune Steinsvik i Sandefjord sykleklubb.

Denne helgen stiller laget i to større ritt, Ringerike Grand Prix lørdag og Grand Prix Norefjell søndag.

 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.