Her ligger SF-kaptein Kenneth Dokken med knust ansikt etter å ha blitt meiet ned av en Sarpsborg-forsvarer. Nå blir han borte fra fotball på ubestemt tid. (Foto: Per Langevei)

– Det kunne gått mye verre for Kenneth

Kirurgen som opererte Kenneth Dokken, sier SF-kapteinen hadde flaks som unngikk alvorlig hodeskade.

Sb.no på Facebook

Fire minutter på overtid av kampen mot Sarpsborg søndag ble Dokken skallet ned av Sarpsborg s midtstopper Kjetil Berge i en duell. Sammenstøtet var så kraftig at Dokken fikk knust nesen, og begge øyehulene i tillegg til brudd i pannen.
Del på Facebook

– Flere av bruddene er «knusning». Det er mange, mange biter, sier kirurg ved Oslo Universitetssykehus Ullevål, Pål Galteland, til Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Kenneth Dokken opereres for kranie- og nesebrudd

Det er mye som er galt, men vi håper det beste.

Uvanlig skade

Han opererte Kenneth Dokken i tre timer mandag og har blant annet brukt titanplater for å lappe sammen SF-kapteinens ansikt.

– Det er uvanlig å få knust deler av panne, nese og øyehulene på en fotballbane. Sammenstøtet har vært veldig kraftig, sier han.

– Kort vei inn til hjernen

Samtidig som Dokken fikk en kraftig hjernerystelse og store knusningsskader i ansiktet, er Galteland tydelig på at det kunne gått betydelig verre.

– Det er veldig kort vei inn til hjernen fra der skadene sitter. Han kunne fått alvorlige hodeskader, sier Galteland.

Det er uvanlig å få knust deler av panne, nese og øyehulene på en fotballbane.

Trenger lang tid med hvile

Nå må Dokken ligge helt i ro på sykehuset fram til torsdag før nye undersøkelser skal foretas. Så må han ha minst seks uker med hvile for at skadene skal få tid til å gro. Galteland tør ikke si noe om når Dokken kan være aktuell for fotballspill igjen.

– Fotballtreninger med dueller og liknende der det er fare for nye slag og støt mot hodet må for all del unngås de første to-tre månedene. Skadene ligger tett opp til øyet, presiserer han.

Vet ikke noe om framtida

Han regner med at Dokken kan returnere til fotballbanen.

– Jeg tror han kan spille fotball igjen, men det er for tidlig å si. Prognosene for den type skade er veldig vanskelige å si noe om. Først må han gjennom akuttfasen, så får vi se hvordan det utvikler seg. Det er umulig å vite, sier Galteland.

Beklager sammenstøtet

Midtstopper Kjetil Berge, som sto for den hårreisende taklingen, pådro seg selv et kutt i pannen og en lett hjernerystelse, beklager hendelsen. Han har ifølge VG sendt en tekstmelding til Dokken «med håp om at det etter omstendighetene går bra».

– Jeg var helt sikker på å nå ballen først, men han nådde den litt før meg. Jeg skjønte ingenting før det smalt, sier han til VG.

SE bildene fra kampen: SF tapte mot Sarpsborg

Fulgte sønnen på sykehuset

SFs sportslige leder, Arne Dokken, som også er Kenneth Dokkens far, fulgte sønnen på Ullevål i hele går.

– Han ble trillet ut fra rommet klokken 11.30 for klargjøring til operasjonen og kjørt tilbake litt over klokken 17. Det er mye som er galt, men vi håper det beste, sier han.

Dokken er i dag tilbake på kontoret til Sandefjord Fotball på Komplett.no Arena.

 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.