SF håper Nordlie blir RBK-sjef

Hvis Tom Nordlie blir ny Rosenborg-trener, ser SF for seg enda flere Midttun Lie-kroner i kassa.

Sb.no på Facebook

fotball
Start-treneren er en av de heteste kandidatene til å overta jobben som Per Joar Hansens arvtaker i RBK. Og på SF-brakka krysser lederne fingrene for at trenerskiftet skal bli en realitet.
–Nordlie til Rosenborg kan være gull verdt for oss, innrømmer SF-leder Øystein Ulsnæs. Han mener Rosenborg gjorde en tabbe da de ansatte Per Joar Hansen som hovedtrener for ett år siden.
–De burde hentet Nordlie allerede i fjor. Hvis Rosenborg bestemmer seg for å fortsette med 4-3-3 formasjonen, er ingen trenere i landet bedre enn han til å stramme opp de utglidningene som har skjedd i klubbens spillesystem, sier Ulsnæs.

Plukker riktige spillere

Dessuten er Nordlie viden kjent for sin evne til å plukke spillere som passer i de ulike rollene et 4-3-3 system krever.
–Hvis Nordlie skifter klubb, vil han selvsagt ønske å bruke flere av de spillerne han allerede har kontroll over. Rosenborg har slitt med kantspillere i flere år, og Jon Midttun Lie er en type som passer perfekt i en slik rolle, sier Øystein Ulsnæs.
For SF-lederen nøler ikke med å karakterisere salget av Jon Midttun Lie fra SF til Start som en av de mest langsiktige investeringene klubben har gjort på spillersiden.
–Vi behøvde ikke selge Jon, men siden evalueringen rundt Arne Dokkens periode som hovedtrener endte med at vi endret spillestilen vår, ble Jon mindre viktig i SF. Vi så også på muligheten for å tjene mer langsiktige penger på Jon. Han er mye bedre som ving i 4-3-3 enn kant i 4-4-2. Siden Tom hadde hatt Midttun Lie i Sandefjord, visste han godt hva han kjøpte da Start overtok Jon, selv om Jon var rimelig ukjent for de fleste sørlendinger. Men Jons spill i eliteserien er et fenomenalt utstillingsvindu for gutten, forteller Ulsnæs.

Sa nei til RBK i 2003

For ukjent er han imidlertid ikke for folk i Rosenborg-miljøet. Sommeren 2003 henvendte nemlig RBK seg til SF med ønske om å få Midttun Lie på prøvespill, som venstre back. Men det sa SF nei til.
Hvis trønderklubben skaffer seg Nordlie som hovedtrener, og Nordlie vil ha med seg Midttun Lie videre til Trondheim, kan det renne nye penger inn på SF-kontoen. For SF får mellom 25 og 30 prosent av salgssummen hvis Midttun Lie bytter klubb. Eller for å si det på en annen måte: Hvis Jon Midttun Lie selges for fire millioner kroner, skal SF ha en million.
Og Øystein Ulsnæs tror det er nokså sannsynlig med et klubbskifte til Norges mestvinnende fotballag hvis Tom Nordlie skifter beite først.
–Hvis Tom Nordlie blir RBK-trener, holder jeg det for 75 prosent sannsynlig at Jon også blir Rosenborg-spiller i løpet av det påfølgende året. Men vi håper jo Tom i så fall velger å bli litt husvarm før han henter nye spillere. Vi får jo enda en kvart million fra Start når Jon har spilt 30 kamper, og hvis Jon fortsetter å imponere på kanten skjer det trolig tidlig neste sesong. Det perfekte ville vært at Nordlie skiftet klubb og ventet med å hente Jon til Jon har 30 kamper i Start-trøya, drømmer Ulsnæs.


(Arkivartikkel fra 30.07.2005)
 

Følg Sandefjords Blad på Facebook:

Les Sandefjords Blad som ePaper eller bestill papiravisen.