Gå til sidens hovedinnhold

100 Nasjoner i en liten by med 10 års jubileum

Artikkelen er over 3 år gammel

Hvor ble det av Isa? Mannen fra Uganda som ruvet 205 centimeter over bakken, skremte folk da han gikk i butikken – og som var en av 100 personene som ble presentert i prosjektet «100 nasjoner i en liten by» for 10 år siden?

Og hvor er det egentlig blitt av de 99 andre? I år er det 10 år siden fotodokumentaren «100 nasjoner i en liten by» og Mangfoldfestivalen ble arrangert i Badeparken.

10 år er ikke mye i et langt liv, men folk og verden forandrer seg og er i bevegelse. Noen ganger er det selvvalgt og andre ganger tvinges man inn i forandringen.

Det er på høy tid å sparke liv i fotodokumentaren igjen. Noe som vil bli godt synlig blant annet her i Sandefjords Blads spalter.

 

Noen av prosjektdeltakerne møter vi daglig i byen eller i butikken. Andre har vi ikke sett siden festivalen. For de fleste vil livet forandre seg i løpet av 10 år.

Hvor ble det av Isa? Den store kranføreren fra Uganda, som var så glad for å bli med på prosjektet, for nå kunne han gå i butikken uten at folk var redd for ham.

LES OGSÅ: Jan (72) kan ha gjort et medisinsk gjennombrudd

 

Hva med Legomannen fra Tyskland? Har han bygget seg inn i et hjørne og ikke kommet seg ut igjen?

For å ikke glemme Arnt Arne Barskau fra Norge. «Kodølingen» som snek seg med i prosjektet 10 år før kommunesammenslåingen.

 

Arbeidet med å finne deltakere er alt i gang, det er også de første intervjuavtalene og det er ikke lenge igjen før serien rulles ut her i Sandefjords Blad.

Denne gangen er fokuset den gode historien. Jeg tror vi alle bærer på en historie. Mulig den er veldig sterk og trist, eller helt omvendt, en skikkelig gladhistorie. Uansett det er denne vi nå jakter på, og jeg tror det er mange historier blant våre deltakere.

Vi skal prøve å komme i kontakt med alle de 100 som deltok sist. Vi har også troen på å klare det, selv om folk er i bevegelse og mange sikkert har flyttet og reist videre i livet. Til dette er vi også avhengige av å få litt hjelp av dere som var med sist, derfor håper vi at alle som hører vi er i gang igjen tar kontakt på våres facebookside: 100 nasjoner.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.