15 unge musikere avslutter seminarhelg med konsert i Sandefjord kirke

KONSERT: Søndag blir konsert i Sandefjord kirke.

KONSERT: Søndag blir konsert i Sandefjord kirke. Foto:

Av

For fjerde gang samles 15 unge musikere i en seminarhelg for barokkmusikk under regi av ensemblet BareBarokk.

DEL

INNSENDT Dette er en innsendt lesersak, skrevet av en ekstern bidragsyter.

Med det nye storfylket har ensemblet åpnet for elever fra Vestfold og Telemark, og elevene kommer fra kulturskolene i Sandefjord, Larvik og Porsgrunn, samt noen elever fra musikklinjene på videregående skoler i Sandefjord og Skien.

Alle ungdommer spiller et strykeinstrument, og da er det flott at også Vestfold Ungdomsstrykeorkester VUSO er med på laget.

Helgen avsluttes med en stor konsert i Sandefjord kirke på søndag.

Fra torsdag til søndag blir det intens øving på barokkmusikk av de store mesterne Bach, Telemann og Vivaldi. BareBarokk instruerer elevene i det som er typisk og viktig i barokkmusikk. Alle elever får lov til å bruke bruke spesielle barokkbuer som gjør at klangen blir lettere og mer fleksibel. Buene som skal brukes er en gave fra Sparebankstiftelse DnB som BareBarokk har mottatt i starten av året.

Et av konsertens høydepunkter blir Telemanns konsert for bratsj og orkester, der Kristine Krüger blir solist.

Kristine er elev ved SVGS og er en av de få utvalgte som tar talentutviklingsprogrammet TUP på Norges Musikkhøgskole. Kristine gleder seg veldig til dette oppdraget. For å utvikle seg som musiker er det viktig å opptre også som solist. Derfor blir det ekstra spennende å høre fire unge musikere som solist i Vivaldis konsert for fire fioliner og orkester.

Engasjementet er også stort blant elevenes lærere som bidrar på mange måter slik at det blir en stor opplevelse for alle som deltar. Fiolinlæreren Tone Stokland, som også bor i Sandefjord, skal også delt med å spille på konserten.

BareBarokk består av fire musikere, med Øystein Thomessen og Guy Poupart som bor i Sandefjord. Siden oppstarten har ensemblet hatt som mål å spre videre gleden av barokkens perler til den unge generasjonen. De har hatt seminarer, gjerne sammen med store barokk-eksperter fra utlandet. Den gangen er ensemblets strykere, Ricardo Odriozola (fiolin) og Roar Blåsmo-Falnes (cello) hovedinstruktørene. For dette arbeidet har de mottatt regelmessig støtte fra Fylkeskommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken