– Etter sommeren, ved skolestart er vi i gang. Vi forventer over 200 studenter på heltid. Vi har vokst ut av våre lokaler på Framnes og måtte finne oss noe nytt, sier Atle Bjurstedt fra Gokstad Akademiet

Han forteller at Gokstad Akademiet har vært på utkikk etter egnede lokaler en lang stund.

– Vi har hatt en lang og god dialog med KLP-eiendom og Geir Ellefsen ved Hvaltorvet og bestemte oss for å flytte hit. For oss er det en fordel å være i sentrum, sier han.

Alt klart etter sommeren

Før studentene kommer til høsten skal lokalene i 4. etasje få litt ombygging og tilretteleggelse.

Lokalene må bygges om til gode studentarbeidsplasser.

– Selve lokalet er på rundt 1500 kvadratmeter og dimensjonert for både studentene som kommer til høsten, og flere studenter i tiden framover. Vi har en 5 års leiekontrakt, men den skal ikke være til hinder til å etablere oss på Tivolitomta. Det er vår visjon, men der er ikke bare opp til oss, forteller Bjurstedt.

Der er ikke bare Geir Ellefsen fra Hvaltorvet og Akademiet som er fornøyde med å få studentene til sentrum.

Ønsket seg lenge

Studenter midt i byen har vi ønsket oss lenge. Vi heier på Gokstad Akademiet. En slik skole er gull verdt for et levende sentrum, sier Elisabeth Teien, daglig leder ved Sandefjord Byen Vår.

– Sandefjord Byen Vår har alt nå et samarbeid med Gokstad Akademiet. De har satt opp et kurs for våre medlemmer, som heter «Hvordan lykkes digitalt». Det kurset ble fulltegnet med en gang. Vi har nå planlagt å kjøre samme kurs til høsten, sier Teien.

Næringsforeningen heier

– Dette er bra for Sandefjord og næringslivet. Gokstad Akademiet har relevante fagutdanninger innen digitalmarkedsføring og salg, samt ledelse og markedsføring. Som er etterspurt for det lokale næringslivet. De har også satt opp en fagutdanning innen for det vi kaller «Front end», og den er veldig etterspurt i den digitale utviklingen vi er inne i for tiden, sier Ingebjørg Tollnes, daglig leder Sandefjord Næringsforening.

Hun forteller at Gründeriet fra før også har et samarbeid med Akademiet.

– Noen av deres studenter holder i noen av våre digitale kanaler, det gir en verdi til begge, sier hun.

Dermed ser det ut til at Sandefjord er på vei til å bli den studentbyen mange har ønsket seg og etterspurt i årevis.