Anmeldt av: FREDRIK RÜTTER

Absolutt Hits

Konsert

Tonga Produksjoner

Absolutt Hits

Fon-teltet badeparken

Showdoktor: Johan Osuldsen

Koreograf: Kine Castro Meum

Sangere: Jørgen Dahl Moe, Marit Dodd Kjølstad, Anna-Lisa Kujomi, Dorina Eldøy-Iversen og Eirik Næss

Dansere: Eline Næss, Victoria Verdu, Mari Malmberg og Kaja Sæther

Kapellmester: Lars Støvland

Musikere: Ruben Oma, Ole Martin Thorseth og Eirik Næss

Lyd & lys: Færder design

Den ene premieren etter den andre blir rullet ut i Fon-teltet. Tonga produksjoner som står bak, har mer enn nok å gjøre. Det er imponerende hva de klarer å få til.

Her er det nå mulighet til å oppleve revy.

På onsdager kan en møte de Jævla badegjestene i form av Stand up.

Wenches bingo kjører på. Inntektene går til et godt formål. I år som i fjor er det sykehusklovnene som er mottagerne.

De minste skal få sitt gjennom en familiemusikal om Snehvit.

Her skulle det være noe for de fleste.

Lørdag kveld var det premiere på konserten «Absolutt hits» hvor publikum ble servert musikk fra 70 tallet og nesten til i dag. Uten noe forvarsel drar bandet i gang med låten alle kjenner fra filmen Rocky III, «Eye of the Tiger» som kom i 1982.

Bildeserie

Absolutt hits i Fon-teltet

Se bildeserien fra konserten:

Da var festen i gang, og gjennom dette medley fikk alle de involverte presentert seg. Først ut til å ønske velkommen var vertinnen selv, Dorina Eldøy-Iversen. Så entret de scenen i rekke og rad. Mari Dodd Kjølstad, Anna-Lisa Kumoji, Jørgen Dahl Moe og fire unge energiske dansere. Gitaristen i bandet, Eirik Næss, fikk også vist seg frem som mer enn bare en habil gitarist. Senere i konserten dro han til med en personlig opprocket versjon av låten til Lorde »Royals». Den svingte skikkelig.

Det var ikke bare Næss som dro til med alt de hadde. I to avdelinger avløste den ene sangen den andre, og med fire sterke solister ble det nesten ikke tid for publikum til å trekke pusten mellom hvert bidrag.

Etter det forrykende åpningsnummeret som fikk dratt publikum med seg, tok Jørgen Dahl Moe det hele ned med en Justin Bieber melodi, «Holy». Her virket det ikke som Dahl klarte å få projisert stemmen skikkelig ut til publikum, den lå litt for langt bak.

Det rettet seg ettersom konserten skled frem. Da han gjorde duett med Mari Dodd Kjølstad i «It´s all coming back to me now» fikk de det beste ut av hverandre. Den satt som en kule.

Derfra gikk han rett over i en Eagles låt, «Desperado». Kjølstad hadde flere bevis på at hun har en stemme som kan gjøre det meste. Hun dro til med en personlig versjon av «Believe» mest kjent på grunn av Cher, og «Man in the mirror» en av de store suksessene til Michael Jackson.

Dorina Eldøy-Iversen fikk også skinne i flere numre. Hun stiller opp og korer når det trengs, og hun kjører flere solonumre som «Something just like this» og en nedtonet ballade av Cyndi Lauper «Tue Colors»: Den var en lise for øret etter flere numre med full utblåsning.

Anna-Lisa Kujomi som dukker opp på skjermen i Stjernekamp i høst, har en stemme uten begrensninger. Hun kan turnere den akkurat som hun lyster.

Det gjør hun med en av Beatles mest kjente bidrag til musikkhistorien, «Little help from my friends». Med den ble åpningen av den andre avdelingen også et fyrverkeri.

Danserne hadde Kine Castro Meum ansvaret for. Hennes koreografi var levende og energisk og danserne sprudlet av overskudd og glede. Det hjalp enormt med til å heve kvaliteten på konserten når den begynte å bli litt stillestående.

Det kunne showdoktor Johan Osuldsen gjort noe mer ut av, artistenes bevegelighet og noen av overgangene. Savnet av danserne i den andre avdelingen var stort, men når de kom inn i de to siste numrene var det glemt.

Lyd og lys var utmerket tatt hånd av Færder design, og bandet under ledelse av Lars Støvland støttet sangerne fortreffelig.

Terningkast 5

Bildeserie

Absolutt hits i Fon-teltet

Se bildeserien fra konserten: