– Det er ikke bra. Hullet er på 30-40 centimeter, og man ser det ikke når man svinger inn, sier en kvinne som tipser Sandefjords Blad ved 18.30-tiden.

Hun ønsker ikke å ha navnet sitt på trykk, men vil gjerne advare andre bilister.

– Jeg hørte det knaset skikkelig under bilen. Bildekket på en annen bil eksploderte i sta, sier hun.

– Umulig å se

Hullet flere skal ha kjørt ned i, er på fortauet når man tar av inn til Rema 1000 eller YX 7-Eleven ved Tempokrysset fra Skiringssalveien (se kart).

– Bilene kjører rett ned i hullet hvis ikke de passer på. Og det er helt mørkt, og umulig å se at det er et hull der, spesielt når man kommer i retning fra jernbanestasjonen og tar til høyre, sier hun.

«Dirigerer» trafikken

Tipseren har sammen med tre-fire andre tatt på seg gule refleksvekster. De har også satt fram en handlevogn med refleksvest, og «dirigerer» andre bilister forbi.

De skal ha vært i kontakt med flere instanser for å tipse om hullet. Det skal også være noen flere hull oppover veien til Rema 1000, men det er spesielt det ene som skal ha skadet flere dekk.

– Vi har stått her i en halvtime. Det er veldig rart at ingen gjør noe, sier hun.

Gjenstander i veibanen på E18

Skiringssalveien er en fylkesvei som går parallelt med Vestfoldbanen, fra Sandefjord stasjon til Rødbøl i Larvik kommune. Den omtalte veiskaden er foreløpig ikke meldt inn hos Statens vegvesen.

Der varsles det imidlertid om «gjenstander i veibanen» på E18 mellom Langåkerkrysset og Borgekrysset i Sandefjord.