Kreative renholdere lagde lekker pepperkakelandsby

KREATIV GJENG: Renholdere på SMS har laget en liten pepperkakelandsby til glede for brukerne og ansatte. Fra venstre: Inger Lise Ekeberg, Elena Brubakken, Inger Sandbæk og Marianne Borge.

KREATIV GJENG: Renholdere på SMS har laget en liten pepperkakelandsby til glede for brukerne og ansatte. Fra venstre: Inger Lise Ekeberg, Elena Brubakken, Inger Sandbæk og Marianne Borge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Iderikdommen blomstrer i adventstiden.

DEL

Nå pryder et vakkert, søtt og stilig byggverk lobbyen ved Sandefjord Medisinske senter. Julestemningen er til å ta og føle på. Julestjerner i vindu og juletre skaper en fin atmosfære, men det er pepperkakene som får mest oppmerksomhet.

GJENNOM PIPA: Kanskje kommer nissen.

GJENNOM PIPA: Kanskje kommer nissen. Foto:

Initiativtaker og arkitekten bak det hyggelige prosjektet har vært hjelpepleier Thøri Bente Kristensen.

Hovedbudskapet har vært å skape den gode julestemningen, og ikke minst gode relasjoner blant ansatte og brukere, forteller hun. Renholderne var ikke vanskelig å be da de fikk anledning til å sette i gang med å bygge en hel liten landsby, og de vil også gi Kristensen honnør og skryt for hennes stå på vilje.

– Det er så moro å gjøre noe sammen. Det er en fin aktivitet, som får fram kreativitet og resultatet har blitt flott. Vi har i alle fall hatt det kjempegøy, sier de blide kvinnene vi møter i resepsjonen på Sandefjord Medisinske Senter.

(Saken fortsetter under bildet)

DETALJER: Reinsdyr og nisse er laget fra bunnen av.

DETALJER: Reinsdyr og nisse er laget fra bunnen av. Foto:

Folk smiler

– Vi får så mange positive tilbakemeldinger fra folk. De stopper opp og skryter av den lille landsbyen, sier en av renholderne Marianne Borge.

De tar bilder og er tydelig imponert over det flotte resultatet.

– Det er virkelig blitt en flott julestemning. De ambisiøse pepperkakebyggerne brukte to kvelder på å ferdigstille pepperkakelandsbyen. De har kjevlet, bakt og kost seg. Det har gått med noen kilo deig og mye søt pynt og godsaker, forteller de.

– Hva blir skjebnen til landsbyen?

– Når utstillingen er over så blir det massiv nedrivning av hele landsbyen. Den kan heller ikke spises etter å stått så lenge.

Men kvinnene har nye planer på gang. De ønsker at dette blir en tradisjon, og de gleder seg allerede til å sette i gang med et nytt pepperkakeprosjekt til neste år.

Artikkeltags