Dette forteller tre engasjerte og ivrige kvinner til Sandefjords Blad. Disse kvinnene  og flere møtes  ofte uformelt, men felles har de et brennende ønske og engasjement for å hjelpe vanskeligstilte mennesker i andre deler av verden. Nå ønsker de  folk velkommen på Cafe Vintage i Storgata, og håper på fullt hus.

LES OGSÅ: De håper flest mulig vil dra på konsert for å støtte en god sak

Besøker du kafen denne lørdagen fra 18–21 vil du få kjøpt spennende julemat og deilig fingermat fra alle verdenshjørner, alt hjemmelaget. Har du ikke smakt på mat fra Syria, England, Afrika eller Tyskland vil det være en fin mulighet både å kjenne nye smaker og bidra positivt for fattige mennesker. Er du lei av de syv norske kakeslagene, så blir det andre boller å få der.

LES OGSÅ: Hjelp Yvonne å fylle julevogna

Hver eneste krone går uavkortet til et skoleprosjekt i en liten fattig landsby i Liberia i Afrika. Det er fattige bønder som får hjelp av engasjerte medmennesker.

Målet er å få noe så primært som et tak på skolestua i landsbyen. Det vil bli innkjøpt en motorsag, slik at innbyggerne selv kan lage tak på skolebygningen.

Tanken er at den i tillegg skal brukes til å lage stoler og bord. De tre driftige kvinnene kan ikke få fullrost Cafe Vintage for den støtten og hjelpen de har fått til sitt prosjekt.

Hvalkjæftens kulturelle julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Fjorden sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til barn og unge som driver med idrett, og som mangler utstyr/penger til kontingenter og cuper.

Vil du støtte formålet kan du vippse til Fjorden sanitetsforenings nummer 12128.

LES OGSÅ: