For å skape sterkere tilknytning til nærmiljøet og forsterke det gode miljøet rundt GØIF, arrangerer klubben GØIF-dagen på Østerøya Idrettspark søndag. Her lover hovedlagsleder Helge Siljan og daglig leder Chris Michael Olsen mye moro for alle som kommer.

Det blir en dag der vi kombinerer lek og moro, ulike aktiviteter med fotball på høyt nasjonalt nivå, sier Helge Siljan.

Mange aktiviteter

Klubben arrangerte GØIF-dagen første gang i fjor, og resultatene derfra gjorde at arrangementet fristet til gjentakelse. I tillegg til fotballdart, 3v3-kamper, klubbturnering, grill, kiosk, tombola og ulike småaktiviteter, frister klubben med en nyvinning: Sandefjordmesterskap i balldemping.

– Vi har leid inn en 18 meter høy lift, der vi skal slippe ned fotballer til de som står under. Disse skal så legge ballen «død» på foten innenfor en liten firkant. Den som klarer dette fra størst høyde eller flest ganger, kan titulere seg som Sandefjordmester i balldemping, forklarer Helge Siljan.

Legendekamp og kretslagskamp

Det står også en «legendekamp» på programmet der to syverlag bestående av gamle og meritterte GØIF-spillere møtes til en prestisjefylt, men uhøytidelig dyst. Denne kampen foregår som en oppvarming til selve rosinen i pølsa: kretslagskampen mellom Vestfold G 2005 og Sunnmøre G 2005.

Alle som er opptatt av spillerutvikling bør komme og se på denne kampen. Det er meget høyt sportslig nivå, og 05-årgangen i Vestfold er blant landets beste. De ligger på andre plass i nasjonal serie, kun slått av Stabæks akademilag som er foran med ett mål, så her kan man se hvilket nivå det er på fotballen i Vestfold, sier Chris Michael Olsen.

Har med to GØIF-spillere

Han synes det er spesielt moro at GØIF har to spillere med på kretslaget som skal møte Sunnmøre.

Simen Wallin og Håkon Ude Hasle er nå de to eneste spillerne fra Sandefjord som henger med videre i landslagsskolen. Før uttaket til denne kampen var også Linus Torp Bergsvåg og Jacob van Rijnbach med, men de ble ikke tatt ut denne gangen. Men det er veldig stas for oss at lille GØIF har to spillere med i landslagsskoletroppen, og det forteller noe om at det er fullt mulig å bli god også i små bydelsklubber. Vi håper så mange som mulig tar turen til GØIF søndag for å være med på GØIF-dagen, sier han.
Selve GØIF-dagen åpnes av ordfører Bjørn Ole Gleditsch klokken 11, mens kretslagskampen avslutter dagen med avspark kl. 14.