Rekordhøyt oppmøte

Blikkfang: Barna elsket 1934 Minirod bygd av far Sverre G. Haugen med sønnen sin. I bilen sitter Molly Archibald (11) og datter av Haugen, Nora Frogner Haugen (10).

Blikkfang: Barna elsket 1934 Minirod bygd av far Sverre G. Haugen med sønnen sin. I bilen sitter Molly Archibald (11) og datter av Haugen, Nora Frogner Haugen (10). Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Mandag gikk det årlige arrangementet Hobbykjøretøyenes dag arrangert av AmCar Sandefjord, av stabelen utenfor Coop OBS på Foksrød.

DEL

Det var 340 påmeldte biler og hundrevis av folk som kom på årets hobbykjøretøydag på Foksrød. Med amerikanere, europeiske biler, traktorer, motorsykler og andre kjøretøy var mangfoldet stort og stemningen god.

President i AmCar Sandefjord Bernt Kulbach er veldig fornøyd med årets arrangement, som ble arrangert 13. året på rad.

– Det beste med dette arrangementet er at det myldrer av kjøretøy og folk. Det er en herlig blanding fra alle kanter i Norge, sier Kulbach.

Under arrangementet ble det delt ut åtte priser totalt. "Best in Show" første, andre og tredjeplass, Beste van og truck, Beste road og costum, Barnas favoritt, Beste MC og Publikums favoritt.

Foto:

– Avslutningsvis var det cruising fra Foksrød og ned til byen og det var også åpent på klubbhuset i Tingveien 2 for alle, sa Kulbach.

Med et nydelig vær og rekordhøyt antall påmeldte var AmCar Sandefjord svært fornøyd med årets arrangement.

Thomas Karlsen og Sebastian Dons Rambo er fornøyde under sin første utstilling

Thomas Karlsen og Sebastian Dons Rambo er fornøyde under sin første utstilling Foto:

For første gang

Med en Ford Mustang 1966 modell som fortsatt har sitt originale vinyltak, stilte Thomas Karlsen for første gang opp bilen som han kjøpte i vinter.

– Det er absolutt moro å stille opp her med bilen min, ettersom det er så mange med lik interesse som utstiller her. Man får nye bekjentskaper med felles interesser og man kan dele erfaringer, sier Karlsen.

Karlsen har likevel ikke valgt å stille i konkurransen om premie, ettersom han ikke har fikset bilen helt ferdig. Han syntes uansett at det er gøy å ha en bil som bruker mye bensin.

–  Når folk spør meg hvor mye den bruken per mil svarer jeg alltid: 0.5 liter mila og resten er hobby, ler Karlsen.

Det var hundrevis av publikum som kom får å se på de utstilte bilene.

Det var hundrevis av publikum som kom får å se på de utstilte bilene. Foto:

Piknik i sola

Fra Skien kom Frode Rydland og Margrethe Knudsen som sammen har stilt med sin Chevrolet Corvette 1998 modell de siste fire årene.

– Vi elsker fine biler og caber, og kommer så klart når det er så fint vær som i dag, sier Rydland.

– Dette blir en slags piknik for oss, legger Knudsen til.

AmCar Sandefjord har flere treff årlig og 28. mai får de besøk av Halden AmCar. Da lover klubben et hyggelig arrangement med gratis Elvis-opptreden og god mat og drikke. Interesserte er velkomne til klubbhuset i Tingveien 2.

Disse stakk av med premier i hovedklassen "Best in show":

1. plass: Marianne og Eivind Svalestuen ( Chevrolet Bel Air 1955)
2. plass: Svein Russel ( Cadillac 1958)
3. plass: Per H. Bergland ( Ford Mustang (1966)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken