Julian er en havfrue, Jessica Love, Mangschou, 2020

Julian ser tre vakre havfruer, og sier til Besta at han elsker havfruer. Gjennom flotte illustrasjoner får vi se hvordan han drømmer om å bli til en havfrue. Mens Besta bader, kler han seg ut som en havfrue og ser så lykkelig ut. Besta anerkjenner Julian ved å gi ham et smykke. Hun overrasker ved å ta dem med til et karnevals-tog som de deltar i. Boka støtter opp om mangfold, frihet, anerkjennelse og at drømmer blir tatt på alvor. Vi møter en annen kultur. Boka er nydelig illustrert og passer for barn fra tre år.

Døden, Endre Lund Eriksen, Cappelen Damm, 2020

Døden kan virke skremmende. Mammaen til Mikkel har fått kreft. Kommer hun til å dø tro? Mikkel tenker mye, og det er dialog mellom ham og leseren. Hvis alle hadde levd evig, så ville verden vært overbefolket, så alle må dø en gang. Døden er naturlig, og fortelleren viser Mikkel dette på ulike måter, med innlevelse og humor. Du får litt fakta om døden, som; hva skjer med en død kropp. Dette er en tegneseriebok med gode og tydelige illustrasjoner. Mikkel sin redsel blir tatt på alvor, og han får hjelp og trøst til å forstå. Boka passer til barn fra åtte år.

Tobias og den magiske nøkkelen, Kristian Hall, Fakkel forlag, 2021

Tobias sin hund, Raggen, har smerter og skal dø. Tobias tar med Raggen til det magiske landet Velandia, der farfar gir ham en nøkkel og gode tips. Her møter de hjelperen Lorenna. De må vise respekt og forsiktighet, men tør mer når de er to. Tobias får vite om Malargener, erfare Livsveven og Renarier. Selv store farer, stopper ikke Tobias. Han er redd, men blir overrasket av nytt mot. Å vinne over mørke krefter føles godt. Husk å takke, vis godhet og tro på eventyr. Boka er spennende og har en god historie som passer for barn fra 6 år.

Flere tips fra bibliotekene kan du finne her.