Gå til sidens hovedinnhold

Anbefaler «Haukeboka» varmt

May Synnøve Haraldsen ved Sandefjord bibliotek anbefaler tre romaner av ulik karakter.

H for hauk, Helen MacDonald, oversatt av Knut Ofstad, Press, 2015

Hvis du hadde spurt meg om jeg ville lese en bok om hauker, ville jeg antagelig ikke vært spesielt interessert. Likevel, her er den altså, «haukeboka» som jeg varmt kan anbefale! Helen MacDonald forteller deg alt du ikke engang vet hvordan du skal spørre om, om hønsehauker. Og hun gjør det på en så interessant, spennende og personlig måte. Hvordan hun temmer hauken, som får navnet Maud; om dem som har skrevet om hauker før; og om tapet av faren sin.

Mellom oss sagt, Marit Eikemo, Samlaget, 2006

Dette er Eikemos første roman, hun har skrevet flere siden. Jeg kommer stadig tilbake til denne boka. Vi blir kjent med Regine Hansen, ferdig med studietida, men ikke helt etablert, som mange på hennes alder er. Hun arbeider på NAV i Bergen, bare midlertidig altså. Og det er noe sårt og gjenkjennelig med henne. Hun ligner litt på Bridget Jones. Hun passer ikke helt inn, men som leser blir jeg kjent med Regine, og hun blir hun et menneske å bry seg om.

Og været skiftet og det ble sommer også videre, Pedro Carmona-Alvarez, Kolon, 2012

«Rart med det. Hvordan barndommer alltid er helt vanlige til man blir voksen og begynner å snakke med andre folk om barndommer. Først da oppdager man ting. Alt det merkelige. Først da ser man ting klart, og skjønner at man alltid så tingene klart.» Dette sier Marita, som har to døde søstre, som hun aldri har kjent. Om en familie, om en tragedie. En roman som rommer både en kjærlighetshistorie og en tragedie, og jeg blir ikke trist av å lese den. Kanskje handler den også om musikkens legende kraft.

FLERE GODE TIPS: Anbefalinger fra Sandefjordbibliotekene

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.