Andebu Pensjonistforening på tur til byen

Andebu Pensjonistforening inntar lunsj på Furu Egg.

Andebu Pensjonistforening inntar lunsj på Furu Egg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Andebu Pensjonistforening har de seneste årene hatt tradisjon for å ta en tur i nærområdet.

DEL

Innsendt Som arbeidstittel har vi kaldt den: «Bli kjent i egen kommune». Andebus siste ordfører, Bjarne Sommerstad, har hatt regien sammen med noen selvvalgte hjelpere. Turene er umåtelig populære. Denne gangen var vi over 60 personer, og måtte ha en stor dobbeltdekker fra Team Tour.

Bjarne hadde fått hjelp av ordfører Bjørn Ole Gleditsch og historieunikumet Tor Bjørvik til å legge opp løypa.

Det kan nesten se ut som at vi har fått oss egen sjåfør. Når Team Tour kom med sin store buss, var det John som kjørte. Han har kjørt oss på tur tre ganger tidligere også. En hyggelig og stø sjåfør.

Vi startet fra Andebu mot Kodal og Bjarne fortalte om hvert eneste sted vi passerte. Han har en utrolig kunnskap om hver eneste gård. Vi plukket opp Tor Bjørvik på Skjelland og Bjørn Ole Gleditsch i Kodal, og fortsatte mot Larviks grense på Hagenes. Tor overtok som guide og vi fortsatte mot Kvelde. Tor sitter inne med utrolig historisk viten om de forskjellige stedene. Således ble det en spennende tur til Kvelde og videre mot Hedrum Kirke, Seierstad, Bommestad og videre fram til Furu Egg på Furustad.

Her ble vi tatt imot av eier Erik Moholdt Mathisen. Han plasserte oss i sitt selskapslokale for lunsj. Egg og bacon selvfølgelig. Og karamellpudding til dessert. Mens vi spiste underholdt han oss med taffelmusikk på sitt Steinway flygel. Etterpå fortalte han om sitt imponerende hønseri. Et av landets største, med 20000 høns og 5 millioner egg pr år.

Videre gikk turen til Bugårdsparken. Et fantastisk parkanlegg. Bjørn Ole satt inne med mye kunnskap om dette anlegget. Hvem som hadde gitt areal og hvem som hadde gjort det mulig å anlegge dette stedet til Idrettsformål og rekreasjon. Godt at vi har hatt noen politikere som har evnet å se lenger enn til sin egen nesetipp og neste valg. Det å seile gjennom Bugårdsparken på toppen av en dobbeltdekker er en opplevelse i seg selv.

Vi fortsatte mot Framnes, hvor Tor var på hjemmebane. Og han øste videre av sin kunnskap. Vi endte etter hvert opp på Jotun hvor vi var klarert for å komme inn. Vi ble tatt i mot av Sverre Magnus Knudsen, som kunne fortelle og vise film og bilder fra Jotuns historie. Og videre om Jotuns verdensomspennende virksomhet i dag. Med sine 10000 ansatte er det imponerende.

Men vi måtte sette kursen hjemover. Bjørn Ole skulle rett i en vielse, og vi andre pensjonister skulle hjem til ettermiddagshvilen.

Noen trudde kanskje at turen var over, men den gang ei. På Skjelland svingte vi av inn på gården til Bjarnes datter, Anne-Helene. Hun driver med frittgående griser. Vi kunne se på morsomme små krabater som lekte og koste seg ute mens Anne-Helene fortalte om sin drift. Dette ble kanskje dagens høydepunkt for en del av oss.

Vi ankommer Andebu i takknemlighet til våre planleggere og guider. Ikke minst til ordføreren, som i sin travle hverdag velger å sette av noen timer til oss bygdefolk. Takk også til Team Tour for fin buss og hyggelig sjåfør.

Jan Einar Rolstad.

Send inn tekst og bilder «

Her kan du sende inn stoff og bilder til nett og papir!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.