Gå til sidens hovedinnhold

Kuslipp i Andebu

Artikkelen er over 4 år gammel

Søndag formiddag var det klart for den årlige kuslippet på gården Torp i Andebu. Venner, familie, naboer og interesserte kom for å se på slippet og kose med de andre gårdsdyra.

Etter at Anine og Bernt Eliassen overtok gården i Lakskjønnveien 1 i 2008, har kuslippet vært en årlig tradisjon som har samlet venner, familie og naboer til en hyggelig sammenkomst. Det er alt i alt 55 kuer som blir slippet ut for første gang etter vinteren og barna som ser på er like ivrige som kuene selv.

Under årets kuslippdag valgte Anine Eliassen å ta kontakt med flere gårder, som kunne få delta slik at arrangementet ble litt større. De fikk låne sauer og noen naboer tok også med seg hønene sine, hvor det også var mulighet for kjøp at gårdsferske hønseegg fra frittgående høner.

- Denne dagen setter hele familien i sving og barna får leke fritt med dyra, sier Eliassen.

Besøksrekord

I fjor var det 180 besøkende på gården. Og selv om været var grått under årets arrangement, ble det likevel en besøksrekord på 260 mennesker i år.

- Folk syntes det er gøy å komme og vi syntes det er viktig at barn skal få se og føle på gårdslivet, fortsetter Eliassen.

Henrik Møyland (20) stilte på gården med tre høner og salg av egg fra de frittgående hønene som han selv har hjemme hos seg. Han driver Møyland Egg, hvor han selger egg fra gårdsbutikken sin sentralt i Andebu sentrum.


- Markedet for frittgående og økologiske egg er stort. Selv begynte jeg med salg av egg for fem år tilbake, sier Møyland.

Etterspørselen etter frittgående hønseegg har vært høy og butikken hans har blitt en stor suksess. Videre lurer han på å utvide fra 100 til 1000 høner, slik at han kan nå ut til fler.

For å kjøpe økologiske egg fra de frittgående hønene hos Møyland Egg, finnes mer informasjon på facebook siden hans her.

Dyremoro for barna

Med ender, kalver, hunder, sauer og andre dyr hadde barna nok å se på og kose seg med under kuslipp-dagen. Tre gutter som koste seg ekstra masse var Oliver Lauretzen Tandberg (7), Stig Mathisen (6) og Dennis Dalansen (7). De har alle vært her noen år før og elsker spesielt å se på hundene.

- Det er tredje året vi er her. Kuslippet og det sosiale er høydepunktet, sier pappa til Oliver og nabo av gården Atle Tandberg.

Anine Eliassen håper at også enda flere ønsker å komme til neste års slipp, som er et åpent og hyggelig arrangement for alle som ønsker.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.