– Jeg er strålende fornøyd og hoppende glad!

Prognoser er prognoser, resultat er resultat: Miriam Ølstørn Hanedalen (KrF), Hilde Hoff Håkonsen (Ap), Lars Viggo Holmen (H) og Bjarne Sommerstad (SP) ser de første prognosene komme inn. Kvelden endte med et ganske annet ansiktsuttrykk på ordfører Sommerstad. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Prognoser er prognoser, resultat er resultat: Miriam Ølstørn Hanedalen (KrF), Hilde Hoff Håkonsen (Ap), Lars Viggo Holmen (H) og Bjarne Sommerstad (SP) ser de første prognosene komme inn. Kvelden endte med et ganske annet ansiktsuttrykk på ordfører Sommerstad. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Artikkelen er over 4 år gammel

Alt gikk veien og vel så det for ordfører Bjarne Sommerstad og Senterpartiet i Andebu kommunes aller siste valg.

DEL

Senterpartiordføreren, som har frontet kommunesammenslåing de siste årene, var påtakelig nervøs da stemmelokalene i Andebu stengte klokka 20.00 mandag kveld og han ventet på folkets dom.

– Meningsmålingene viser at dette blir tett løp og jeg ser det slik at min jobb blir målt her i kveld. Jeg vil veldig gjerne fullføre det jeg har jobbet så hardt for i fire år. Sier velgerne noe annet, blir jeg rett og slett betuttet, sa ordføreren til Sandefjords Blad mens tellekorpset jobbet for harde livet på herredshuset i Andebu sentrum.

LES OGSÅ: Sjekk valgresultatene her

SE OGSÅ:  Valg 2015 Andebu

Hoppende glad

Et par timer, noen kaffekopper og par pizzastykker senere, kommer velgernes dom: Senterpartiet har gjort et brakvalg og får en oppslutning på 22,4 prosent, noe som er en økning på 5,1 prosentpoeng sammenliknet med valget i 2011. Det betyr at Senterpartiet øker fra seks til åtte representanter i kommunestyret, og at partiet trolig får med seg to av syv representanter inn i storkommunen etter sammenslåingen.

Det betyr i tillegg at Sommerstad etter alle solemerker beholder ordførerkjedet og noteres i historiebøkene som kommunens siste ordfører.

– Jeg er strålende fornøyd og hoppende glad. Med det ståstedet jeg har politisk har det vært en vanskelig prosess å argumentere for en sammenslåing, og det har jeg også fått mye pepper for. Men jeg har gjort det fordi jeg elsker kommunen min og vil dens beste, sier Sommerstad.

Han tror det gode valgresultatet skyldes at han har vært klar og retningsorientert i det han har gjort, og ikke minst kommunisert.

– Det viser at innsats, ærlighet og ekthet lønner seg, sier Sommerstad som en umiddelbar reaksjon på valgresultatet.

LES OGSÅ: Jubel tross tilbakegang

Svært solid av Ap

Også Arbeiderpartiet gjorde et meget godt valg. Ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen og partiet hennes endte opp med sterke 33,1 prosent av stemmene, noe som er en økning på fem prosentpoeng fra forrige valg.

Hoff Håkonsen er svært fornøyd på eget partis vegne, men innser at ønsket om å bli kommunens første kvinnelige ordfører, trolig ikke blir etter- kommet.

– Senterpartiet har gjort det godt, og har signalisert et borgerlig samarbeid. Derfor ser det ikke ut som om det blir et rødgrønt alternativ. Men vi er åpne for samarbeid, så vi får se, sier hun og minner om at det før valget er inngått noen politiske forlovelser, men foreløpig ingen ekteskap.

Det gode resultatet gjør at både Hoff Håkonsen og andrekandidat Bjørn Orerød trolig får en plass i SAS'-kommunestyret.

Den kabalen skal legges og løses i dagene som kommer, men det som er klart, er at både Høyre, FrP og KrF alle mister én representant i kommunestyret.

Intet er klart før alt er klart, heter det, men et borgerlig flertall burde være godt sikret.

LES OGSÅ: – Et veldig godt valg

Det sis­te val­get: John­ny Lian har sit­tet i kom­mu­ne­sty­ret i An­de­bu  40 år. Man­dag var han sjef An­de­bu kom­mu­nes al­ler sis­te valg. – Jeg er ikke ve­mo­dig, Det­te blir bra, sier han. Foto: F. Tvei­tan

Det sis­te val­get: John­ny Lian har sit­tet i kom­mu­ne­sty­ret i An­de­bu 40 år. Man­dag var han sjef An­de­bu kom­mu­nes al­ler sis­te valg. – Jeg er ikke ve­mo­dig, Det­te blir bra, sier han. Foto: F. Tvei­tan

Artikkeltags