Har ungene dine vokst fra akebrettet, og ønsker nye langrennsski, slalåmski eller skøyter istedet?

Andebu Røde Kors har startet opp en «byttesentral». Der kan du bytte gammelt og nytt sportsutstyr.

– Vi begynte å snakke om dette for et par år siden. Folk har mye liggende i boder, kjellere og på loftet, som de ikke bruker. Vi ønsker at folk leverer til oss, slik at andre kan få brukt dette. Det blir fort dyrt om vi skal kaste tingene og kjøpe nytt hele tiden, sier Jan Carlsen, nestleder i Andebu Røde Kors.

LES OGSÅ: Sterke saker i Andebu

– Ønsker seg alt mulig

Nestlederen forteller at de har et bra utvalg av vinterutstyr, og at de nå ønsker seg sportsutstyr til sommerbruk.

– Vi ønsker oss alt mulig. Vi har sett at skøyter og ski er veldig populært nå. Men vi går snart inn i en annen sesong, og derfor ønsker vi oss ting som kan passe til sommeraktiviteter. Fotballer, drakter, skateboard og andre ting man bruker når det ikke er snø på bakken.

LES OGSÅ: Solfrid arrangerer bruktmarked for bryllupskjoler

Ønsker faste byttedager

Planen er ifølge Carlsen å ha to byttedager i måneden på Andebu Ungdomsskole.

– Foreløpig har vi tatt byttingen via telefonen, og gjort avtaler på når vi skal møtes. Nå er tanken at vi skal ha to faste byttedager i måneden. Det er ikke fastsatt når disse dagene vil bli, men vi håper at det kan bli en tradisjon.

LES OGSÅ: Etterlyser brukt barneutstyr til nytt marked

Utlån og bytting

Har du noe du vil bytte, kan du ta kontakt med Andebu Røde Kors, eller direkte med Jan Carlsen.

– Du kan enten sende en mail til [email protected], eller ringe meg på 90 75 86 91.

I tillegg til at dette er en byttesentral, kan du også låne utstyr. Carlsen opplyser at de har et tett og godt samarbeid med foreninger og ungdomsskolen i Andebu.

– Folk kan velge om de kun ønsker å levere ting til oss, eller om de ønsker å bytte tingene sine med noe annet. Det er også en mulighet å komme til oss for å låne utstyr, dersom du for eksempel ikke har ski til skidagen på skolen. Det var noen gutter fra mottaket her i Andebu som var og lånte ski hos oss når de skulle stå på ski for aller første gang. Det håper vi flere vil gjøre.   

LES OGSÅ: Flytter tingene dine fra huset til butikkhylla