Nytt møtested for ungdommen i Andebu

Siden høstmånedene har 15 elever ved Andebu ungdomsskole pusset opp rommet «Morella» i Herredhuset. Ved skolestart inviterer de til blant annet film, leksecafé og biljard.

DEL

Morella vil være et møtested for ungdommen, og vil fungere som en arena for aktivitetsmuligheter og organisering.

I samarbeid med Sentralen for friskliv og frivillighet har elever i valgfaget Innsats for alle hatt fritt spillerom ved oppussingen. 8.-10. klassingene har stått for både maling og innhenting av møbler og rekreasjonsutstyr, og 14. juni erklærte ordfører Bjørn Ole Gleditsch rommet ferdig sammen med ungdommen. 

Saken fortsetter under bildet.

– Dette vil bli et sted hvor unge kan møtes for aktiviteter. Rommet vil holde åpent omtrent tre dager i uka, og alle er velkomne, sier Linda Sørensen Linnestad ved sentralen for friskliv og frivillighet i Andebu.

Hun poengterer at ungdommen bestemmer alt, og alle aktiviteter er opp til dem.

– Det er et lavterskeltilbud for alle, og en trenger ingen tilhørighet til lag og foreninger, sier Linnestad, og legger til:

– Elevene har også opprettet profiler på blant annet Instagram og Snapchat under navnet «Morella», hvor engasjerte kan følge med på hva som skjer.

Selv om ungdommen vil stå for deler av prosjektet har Morella har fått bevilget 480.000 kroner for ansettelse av en leder.

Artikkeltags