(Tønsbergs Blad)

Anitra Fossum er ansatt som seksjonsleder klima, miljø og internasjonalisering i nye Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Hun kommer fra stillingen som virksomhetsleder for plan, byggesak og landbruk i Holmestrand og Sande kommuner og begynner i den nye jobben 16. september, opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

– Dette er en stilling jeg er svært motivert for. Oppmerksomheten mot miljø og klimaspørsmål vil bare øke i tiden som kommer. Offentlig sektor må være en pådriver i arbeidet med å skape endringer. Nå gleder jeg meg til å treffe de ansatte og ta fatt på oppgavene sammen med dem, sier Fossum.

Fra tidligere har hun lang erfaring fra ulike fylkeskommunale stillinger. Hun har også deltatt som ekspedisjonsdeltaker i en internasjonal miljøekspedisjon. Fossum har også deltatt i planlegging og gjennomføring av sammenslåing av Sande og Holmestrand kommuner. Av utdanning har Fossum graden cand. philol. i arkeologi fra universitetet i Oslo og høyskoleutdannelse i TV-regi.

Seksjon for klima, miljø og internasjonalisering, som Fossum skal lede, er en seksjon som skal legge til rette for at hensynet til klima og miljø vektlegges i all fylkeskommunal aktivitet. Samt at de mange internasjonale organer der fylkeskommunen deltar nyttes for å løse grenseoverskridende utfordringer, heter det i pressemeldingen.