(Bergensavisen)

Det skriver Hordaland, Sogn og Fjordane Statsadvokatembeter i en pressemelding.

10. desember ble en mann (21) dømt til 13 års fengsel for drapet på Sofie Vo Nguyen (20). Hun ble natt til lørdag 26. september i fjor funnet drept i en hybelleilighet i Eidsvåg.

Krevde 18 års fengsel

21-åringen ble frikjent for tiltaleposten om voldtekt og likskjending. Tingrettens flertall mener drapet ikke var planlagt, og gikk betydelig under aktors påstand på 18 års fengsel.

Påtalemyndigheten anker dommen til lagmannsretten, fremgår det av pressemeldingen.

– Påtalemyndigheten mener tingretten har bedømt bevisene uriktig når den har kommet til at drapet ikke ble begått med overlegg og når den har frifunnet tiltalte for likskjending, subsidiært voldtekt. Dette er bakgrunnen for påtalemyndighetens anke, som er besluttet av Riksadvokaten, uttaler konstituert statsadvokat Silje Alsaker Solheim i pressemeldingen.

Hun beskrev i sin sluttprosedyre hvordan tiltalte var svært forelsket i Sofie.

Forklarte seg om hemmelig forhold

Mannen erkjente straffskyld for drap allerede i innledende politiavhør, men har hele tiden nektet for voldtekt og likskjending. Han har hevdet at de hadde et hemmelig kjæresteforhold, og at de hadde sex før han drepte henne.

I dommen fra tingretten ble ikke sett bort fra at det var et intimt forhold mellom avdøde og domfelte, noe de etterlatte har reagert på.

– De er overbevist om at det ikke har vært noen slik relasjon mellom dem, uttalte bistandsadvokat Einar Råen i en kommentar til dommen.

Reagerer med skuffelse

21-åringen ble orientert om påtalemyndigheten anke onsdag.

– Vi er skuffet over at saken kommer opp på nytt. Det var ikke et planlagt drap, og det er heller ikke bevismessig grunnlag for å domfelle for voldtekt eller likskjending, sier hans forsvarer Erik Johan Mjelde til BA.

Dommen mot mannen gjelder også brudd på dyrevelferdsloven etter at han puttet katten hennes inn i en vaskemaskin og lukket døren.

Katten ble funnet død to dager senere. Han har erkjent straffskyld for dette forholdet.