Jammen sa jeg nytte.

Og fort går det, kan jeg love deg, mange ganger hastighetsgrensa på 5 knop. I Sandefjords Blad 30. juli i fjor fronta jeg og påpekte denne villmannskjøringa over ei helside, med bildedokumentasjon av et par av dem, uten at det ser til å ha hatt noen som helst effekt.

Og det er ikke ungdommen som bedriver dette, nei, da, det er foreldrene eller besteforeldrene, som på familietur gir full gass utover bukta. Og innover – på hjemtur, helt inn til brygga.

En og annen gang har de en tube med et par unger i på slep, eller en vannskikjører. En herlig aktivitet og en flott sport, men ikke i 5 knops farvann, med flere badeplasser rundt,
og til tider folk som svømmer over bukta.

Hvilken respekt for lov og orden og hensyn til omgivelsene får de unge når deres store forbilder foreldrene/besteforeldrene, gir blaffen på denne måten? Derfor vil jeg så gjerne ha deg på besøk. Du kan ligge og «vake» mellom fiskeskøytene til brødrene Mathisen, eller mellom Vadholmen og Kavringen, eller ved brygga på Sandøya.

Ingen vil legge merke til deg før du hiver deg på hekkbølga med blålys og sirener, og ilegger en saftig bot. Og da mener jeg saftig, for du kan jo ikke inndra noe førerbevis, vil jeg tro ...?

Hva vil reaksjonen være for tilsvarende fartsoverskridelse på land? 20 knop i stedet for 5 tilsvarer 160 km/t i 40 sone. Oppover Moveien, for eksempel eller langs gamle E18 gjennom Haukerød. Ingen bilkjøring på lang, lang tid, antar jeg, om i det hele tatt noen gang, og ganske mange uker i de stille skoger oppe i Hof.

Og skulle du ende opp arbeidsløs, vil intet være bedre enn det. Da skal jeg komme om bord med kaffe og nystekte vafler.

Jeg vet at det er begrensa med midler rundt deg, penger og folk, og at det er behov for deg andre steder her i fjorden,
og i Nøtterøy-/Tjømeskjærgården, og lenger syd. Men likevel: Velkommen til Tangenbukta.