Åpner dørene én time tidligere kun for risikogrupper

GJØR NYTT GREP: – Noe av det som bekymrer meg mest, er alle de eldre som vi møter i butikklokalet vårt hver dag, sier kjøpmann Sissel Røed.

GJØR NYTT GREP: – Noe av det som bekymrer meg mest, er alle de eldre som vi møter i butikklokalet vårt hver dag, sier kjøpmann Sissel Røed. Foto:

Matvarebutikker gjør nytt grep i forsøk på å gjøre det tryggere å handle for utsatte personer.

DEL

Fra tirsdag åpner Meny Åsane og Meny Indre Havn klokka 07.00, én time tidligere enn vanlig. Da er det kun de som er eldre enn 65 år og personer i risikogrupper som får handle.

– Noe av det som bekymrer meg mest, er alle de eldre som vi møter i butikklokalet vårt hver dag. Det er dessverre ikke alle som har noen som kan handle for dem, sier kjøpmann Sissel Røed på Meny Åsane.

– Da vil alt være helt nyvasket før de kommer på morgenen, alt fra vogner til kurver, dører og kasser. Vi prøver også å være ekstra påpasselige med vask og desinfisering i dette tidsrommet, sier Røed.

LES OGSÅ: Bestiller overraskelser til kjente gjennom ny nettbutikk: – Den første helga har vi solgt 60 poser

Vil ha folk ved døra

Thomas Oddenes, regional driftssjef i Meny, påpeker at de ikke ønsker så mange kunder som mulig i dette tidsrommet, men målet er at denne kundegruppen skal kunne handle tryggere.

I Sandefjord gjelder tilbudet i første gang Meny Åsane og Meny Indre Havn, i ukedager.

– Vi åpner de butikkene først, og hvis det blir behov for det utvider vi til andre butikker. I første omgang gjør vi dette én time før åpningstid, i ukedager. Hvis det er mange som vil benytte seg av dette, så kan det også hende vi utvider åpningstidene, sier Oddenes, sier Oddenes.

– Hva gjør dere hvis det kommer kunder som ikke er i den definerte gruppen?

– Vi kommer til å ha folk ved døra, og presisere for alle som kommer inn hvorfor vi gjør dette, sier han.

«Vanlige» kunder fra klokka åtte

For øvrig gjelder alle myndighetenes retningslinjer også i dette tidsrommet.

– Vi har også en presisering, for våre ansatte og kunder sin sikkerhet, vi ønsker ikke kunder som sitter i karantene inn i vår butikk, og ber om forståelse for dette, sier Røed.

Vanlig åpningstid for andre kunder er som før, fra klokka 08.00.

Artikkeltags