Åpner kirkedørene: – En vanskelig og krevende tid

MAKS 20 PERSONER SAMTIDIG: Sokneprest Audun Haga i Sandar kirke påpeker at smittevernråd og forholdsregler vil bli fulgt. Det vil derfor være et begrenset antall i kirken samtidig, og folk må sitte på annenhver benk. Arkivfoto: Linda Nilsen

MAKS 20 PERSONER SAMTIDIG: Sokneprest Audun Haga i Sandar kirke påpeker at smittevernråd og forholdsregler vil bli fulgt. Det vil derfor være et begrenset antall i kirken samtidig, og folk må sitte på annenhver benk. Arkivfoto: Linda Nilsen

Sandar kirke og Sandefjord kirke åpner kirkedørene for lystenning og stillhet.

DEL

– Det er en vanskelig og krevende tid vi inne i. I denne fellesdugnaden ønsker kirken å strekke ut en hånd og legge til rette for å holde kirkedørene åpne, sier sokneprest Audun Haga i Sandar kirke.

Oppstart er søndag 22. mars (se åpningstidene nedenfor).

Haga påpeker at kirkedørene åpnes i forståelse med og med full støtte fra kommuneoverlegen. Alle smittevernråd og forholdsregler vil bli fulgt. Det vil derfor være et begrenset antall mennesker, maks 20 i kirken samtidig, og folk må sitte på annenhver benk.

SANDAR KIRKE – DAG OG TIDSPUNKT

Søndager kl. 11–13

Mandager kl. 11–13

Tirsdager kl. 19–21

Onsdager kl. 11–13

Torsdager kl. 19–21

Fredager kl. 11–13


SANDEFJORD KIRKE – DAG OG TIDSPUNKT

Søndager: kl. 11–13

Mandager: kl. 13–15

Tirsdager: kl. 18–20

Onsdager: kl. 13–15

Torsdager: kl. 18–20

Fredager: kl. 13–15

Fram til påske i første omgang

Foreløpig er dette en ordning fram mot påske. Ny informasjon vil bli gitt om hva som vil gjelde i påsken, eller hvis det skulle skje endringer underveis.

Utenfor Sandar kirke vil det også være mulighet for lystenning tirsdag kveld og torsdag kveld når kirken er åpen på kveldstid.

– Joggere, turgåere og alle andre er velkommen til å komme på kirkebakken og tenne et lys, sier Haga.

LES OGSÅ: Ordføreren til innbyggerne: Ta vare på hverandre i en svært krevende tid

Samtaler på telefon

– Hva gjør dere hvis det kommer flere enn 20 personer samtidig?

Vi vil ha vertskap som passer på at vi overholder dette. Da blir folk heller bedt om å rusle en tur og komme tilbake, så ikke det blir kødannelse. Vi tror at når vi har et tilbud hver dag, så vil antall besøkende spre seg litt. Folk må være fri til å være litt inni kirken, men vi ser ikke for oss at de blir sittende i flere timer, sier Haga, og legger til:

– Hvis dette blir et ettertraktet tilbud får vi heller vurdere om å utvide åpningstidene. Der skal vi også være i tett dialog med kommuneoverlegen.

Det legges ikke opp til samtaletilbud i kirken, men kirkens prester og diakoner kan lett nås for tiden på telefon og e-post, påpeker Haga. Da kan man finne kontaktinformasjon via kirkenes nettsider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.