Apotek 1 Nordstjernen er midlertidig stengt

STENGT FOR PUBLIKUM: Dette skiltet møter kundene på Apotek 1 Nordstjernen nå.

STENGT FOR PUBLIKUM: Dette skiltet møter kundene på Apotek 1 Nordstjernen nå. Foto:

Apotek 1 Nordstjernen, som ligger i Torggata i sentrum, må holde midlertidig stengt for kunder.

DEL

Det melder Apotekforeningen i en pressemelding torsdag.

21 av de 963 apotekene i Norge må holde midlertidig stengt for kunder, og Apotek 1 Nordstjernen i Sandefjord er ett av disse.

Apoteket opprettholder midlertidig drift på bakrommet, for å sikre at kommunehelsetjenesten og andre samarbeidspartnere får legemidler og medisinsk utstyr som de skal.

– Apotekansatte er helsepersonell. Får en som jobber på apoteket symptomer på luftveisinfeksjon, må vedkommende testes for covid-19 og holde seg hjemme til svaret på prøven er klar. Dette er viktige tiltak. De ansatte er veldig opptatt av å ikke smitte pasienter eller kolleger. Men det er klart dette påvirker bemanningssituasjonen i apotekene, uttaler kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.

De opplyser at apotekene gjør sitt ytterste for å holde åpent for kundene. På grunn av et økende antall ansatte i karantene eller isolasjon, er det nå flere apotek som må holde midlertidig stengt.

– Vi er opptatt av at det skal være best mulig dekning av apotek over hele landet. Apotek og apotekkjeder samarbeider nå for å sikre dette best mulig. Vi opplever at de ansatte og apotekeierne strekker seg lengst mulig for å holde apotekene åpne, og for å sikre best mulig tilgang på legemidler. Vi har jevnlige møter med medlemmene våre for å løse utfordringene, sier Soldal.

Artikkeltags