Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsledigheten fortsetter å synke – flere og flere er tilbake i jobb

Antall helt ledige fortsetter å minske. I Sandefjord har tallet omsider kommet under 3.000.

Per tirsdag 12. mai er det 2.900 helt ledige i Sandefjord. Dette utgjør 9,2 prosent av arbeidsstyrken, og er en nedgang fra 10,3 prosent forrige uke. Totalt er 342 sandefjordinger tilbake i arbeid. Dette er andre uke på rad at antall helt ledige har blitt redusert med 300.

Det er fremdeles det høyeste tallet i fylket, men en markant nedgang. På det høyeste var hele 12,5 prosent av arbeidsstyrken i Sandefjord uten jobb, som tilsvarte nærmere 4.000 sandefjordinger.

Totalt er 28.616 arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette er 3.634 færre arbeidssøkere enn da ledigheten var på topp 7. april.

LES OGSÅ: Frank er frustrert over at kona har ikke fått lønn under permittering: – Det går på psyken

Færre helt arbeidsledige, flere delvis ledige

15.929 personer, eller 7,7 prosent av arbeidsstyrken, helt arbeidsledige i Vestfold og Telemark. Dette er 2.068 færre enn for en uke siden. 11.878 personer, eller 5,7 prosent, er delvis arbeidsledige. Dette er 653 flere enn for en uke siden. I tillegg er 809 i arbeidstiltak i fylket.

Antallet helt arbeidsledige ungdom går ned med 10 prosent eller 550 personer den siste uken, mens delvis ledige ungdommer gikk opp med 11 prosent eller 251 personer.

Sandefjord, Horten og Tønsberg er de tre kommunene i fylket med høyest andel arbeidsledighet med mer enn åtte prosent. Med under fem prosent arbeidsledighet er det Siljan, Hjartdal, Fyresdal, Nissedal og Tokke som har lavest andel arbeidssøkere i fylket.

LES OGSÅ: Begrenset matservering, munnbind og forbud mot dokø: Slik blir det når Ryanair gjenopptar flytrafikken i juli

Nedgang i alle bransjer

Det er høyest arbeidsledighet innen varehandel, reiseliv og transport hvor flere enn 5.000 er uten jobb. Men, utviklingen er positiv med en nedgang i arbeidsledigheten i alle bransjer. Den siste uken har flere enn 400 personer kommet tilbake i jobb innen varehandel, og nesten 400 innen servicebransjer.

Les også

Hanne Marit (32) «tar over» Sverige i Norge

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.