Gå til sidens hovedinnhold

Arbeidsledigheten går ned – i denne bransjen er flest tilbake på jobb

På to uker er nesten 600 sandefjordinger tilbake i jobb.

Arbeidsledigheten fortsetter å gå ned. Sandefjord har fremdeles høyest andel i fylket med 8,5 prosent, som utgjør 2.665 sandefjordinger. Tallet går heldigvis nedover, for forrige uke var prosenten 9,2. På én uke har 235 personer kommet tilbake i arbeid, og 577 personer på to uker.

Det viser ferske tall fra Nav.

Høyest nedgang er det blant barne- og ungdomsarbeidere, og innen serviceyrker. I disse bransjene er det 26 prosent færre arbeidssøkere enn for to uker siden.

LES OGSÅ: Åpner med nytt navn, men med de samme kjente fjesene: – Vi blir veldig glad i dyra

Flest unge menn uten arbeid

Totalt i Vestfold og Telemark fylke er 2.665 helt ledige. Det utgjør 7,0 prosent av arbeidsstyrken. Det er en nedgang fra 7,7 prosent fra forrige uke. Det er flest menn mellom 20–24 år som er helt ledige, med 12,2 prosent.

På landsbasis har antall helt ledige gått ned fra 7,8 prosent til 7,1 prosent. Dette utgjør 19.467 personer.

I tillegg til de helt arbeidsledige, er det 11.915 personer registrert som delvis arbeidsledige. Andelen delvis ledige i fylket er 5,7 prosent. Dette er en svært høy andel.

– Det er bra å se at ledigheten fortsetter å synke, og at stadig flere kommer tilbake helt eller delvis i arbeid. Bevegelsen fra helt ledige til delvis ledige avspeiler at samfunnet og bedriftene åpner opp igjen, sier Terje Tønnessen, direktør ved NAV Vestfold og Telemark.

LES OGSÅ: Bygget skal rives: Kan noen hjelpe Remy (23) med et pizza-lokale?

Etterlengtet skjema underveis

Ifølge arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) skal NAVs lønnskompensasjonsskjema være klart i løpet av første halvdel av juni. Det sier han til VG. Ordningen som skal sikre permitterte full lønn i 20 dager har lenge vært etterspurt, og skulle egentlig vært klar i mai.

– NAV jobber på spreng for å få akkurat denne ordningen på plass, sa Isaksen til VG.

Han kan ikke gi noen mer konkret dato, men forteller at ettersom ordningen er automatisert, vil pengene komme raskt når alt først er klart.

Les også

Frank er frustrert over at kona har ikke fått lønn under permittering: – Det går på psyken

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.