Like etter nyttår fortalte SFs Mohamed Ofkir til VG at han ønsket seg bort fra klubben da han følte at han hadde gjort sitt og ønsket nye utfordringer.

Nå skriver Nettavisen at de har fått opplyst at det er kommet inn et bud som kan realisere ønsket om overgang.

Skal ha kommet bud fra ligarival

Onsdag formiddag skriver Nettavisen at de har fått opplyst om at det er kommet et bud fra Vålerenga.

«Nylig har de [Vålerenga] henvendt seg til Sandefjord med bud på poengspilleren Mohamed Ofkir, får Nettavisen opplyst.» skriver avisen.

Sandefjord Fotballs daglige leder, Espen Bugge Pettersen sier til Sandefjords Blad at han ikke har mulighet til å kommentere ryktene om et bud er mottatt.

«Hei. Nei, kan dessverre ikke kommentere noe rundt det på nåværende tidspunkt.» skriver Bugge på SMS til avisa.

Den daglige lederen sier også at han ikke kan kommentere om det er kommet offisielle bud eller forespørsler på pris på Ofkir, fra Vålerenga eller andre klubber.

– Det må være riktig klubb for «Moa» og riktig bud for klubben, sa hovedtrener Hans Erik Ødegaard om overgangen etter mandagens trening.

Sandefjords Blad har vært i kontakt med Vålerengas sportssjef, Joacim Jonsson, angående overgangsryktene.

«Jeg er i Nigeria og ikke tilgjengelig for tlf.», skriver Jonsson på SMS til SB.

Det blir ikke opplyst i artikkelen om en sum på budet som angivelig skal ha kommet inn.

Åpen om overgangsønsket

Ødegaard sier at klubben er forholdsvis godt vant til at spillere forlater klubben – og mimrer tilbake til da Vidar Jonsson og Kristoffer Normann Hansen forlot klubben etter 2021 sesongen. Han legger også til at det er en normal prosess i profesjonell fotball.

– Moa har sagt det siden han kom til klubben at dersom han fikk muligheten til å dra ut, så ønsket han å ta den. Så nyhetene om at han vil videre er ikke noe nytt for klubben – det har vi visst om, sa Ødegaard.

Hovedtreneren sier også at klubben ønsker at Ofkir blir værende i Sandefjord og fortsetter utviklingen sin.

Hovedpersonen selv var åpen om ønsket om overgang fra SF etter årets første trening med ball på mandag. Men Ofkir var fortsatt tilbakeholdne rundt detaljene om sitt neste steg i karrièren.

– Det er mye interesse, men jeg vet ikke hvor mye mer jeg kan si enn at jeg ønsker meg bort, sa Ofkir etter mandagens trening.

Kantspilleren legger også til at nå har han fullt fokus på å gjøre en god «pre-season» i SF, og å komme seg i form.